И на запад страдат от некачествено сео

От: И на запад страдат от некачествено сео

Не се учудвам. Тук също непълнолетни предлагат платени SEO консултации.

От: От: И на запад страдат от некачествено сео

А годините какво общо имат с качеството. Има някои тийн, които са по добри от редица възрастни

Да, опита е важен. Годините не чак толкова, но като се има предвид, че много се чете и малко се практикува, не съм изненадан, че на запад получават кофти услуги за оптимизиране на сайтове. Даже смея да твърдя, че в това отношение малко сме ги минали. Големите фирми, като имена са предимно там - на запад, но това не означава, че са по-добри. Просто имат повече ресурси за опериране, а това не е гаранция за правилната им употреба. Да не говоря, че тези ресурси са предимно от джоба на клиента. Поне по-големия % са така, има и изключения, разбира се. ;)

От: От: От: И на запад страдат от некачествено сео

А годините какво общо имат с качеството. Има някои тийн, които са по добри от редица възрастни
Писането ти демонстрира директната връзка между възраст и качество.

Нормално... то вече куцо, кьораво и сакато прави SEO...

От: От: И на запад страдат от некачествено сео

Или това го казваш, защото нямаш и понятие от SEO и какво е това и те яд, че някой "под нивото" ти го разбира, а ти можеш само някакви мизерни статийки да превеждаш и да пренаписваш :evil: Аплодисменти за най-комплексирания потребител във форума :clap::clap::clap:

То нистина куцо и сакато вече предлага SEO, а платените консултации в тази насока винаги са ми били смешни (Sammy, ако щеш се сърди, но ми е такова мнението по въпроса), тъй като на такива консултации се говорят предимно общи приказки, които можеш да прочетеш в камарата полубезсмислени SEO блогове в мрежата. Аз лично правя такива консултации на хора, които или са ми близки по някакъв начин (включително в бизнес отношение) или са ми дали поръчка за правене на сайт за нещо и към изработката им предлагам някои други съвети за начална скорост в търсачките.
Реалното SEO е да ти се плати за конкретни резултати. Щом няма резултати, няма пари.

Ами @Unwise аз лично не мисля, че говоря общи приказки, когато имам консултация, а правя план специално за този сайт, какво трябва да се оправи по онпейдж оптимизацията, какви линк билдинг техники са подходящи за такъв тип сайтове. Естесвено ако някой каже: "Защо ми е да ти плащам, като има всичко в Интернет", аз отговарям "Ми търси си в интернет, нека там някой да ти направи безплатна консултация и да ти изреди всичко". И също искам да добавя, че голяма част от нещата, които ги говоря, ги няма в Интернет, а са базирани на експерименти и наблюдения. :) Да, много по-добре е да се плаща за конкретни резултати, но нали знаеш, че за 3 часа(60лв.) мога да кажа всичко това, което ще направя ако ми се плати за резултат (с една-две нули повече, в зависимост от нишата).
П.С. В 90% от случаите, хората предпочитат аз да свърша работата :)

Re: От: И на запад страдат от некачествено сео

Реалното SEO е да ти се плати за конкретни резултати. Щом няма резултати, няма пари.

да реално за това говори и бате ранд обаче резултата не може да е гарантиран ранкинг за даден киурд ....а да бъде измерен по цялосно повишаване на представянето в тръсачките на работения сайт търсачките това в едно видео което ще потърся

още по темата за образуване на цените в сеото от някои които го може за назапад бате ранд е вдигнал цените на 1000 на час :)
http://www.seomoz.org/blog/seo-pricing-costs-what-should-you-charge-how-much-should-you-pay

Цените са такива, защото се разсъждава, че реално маркетинг, който е повече от добра инвестиция, имайки предвид тъпите реклами по телевизията и другите медии, на които цените не падат по-ниско. Даже са си далеч повече от това.

Само хората, които наистина се занимават с SEO и знаят колко е трудно да се борят с големите играчи, биха си сложили такива цени. Малко съм скептичен когато някой ми каже, че фирмата си му е намерила за оптимизатор, човек искащ 500 лева за оптимизация и/или консултация. Но консултирането си е и самата направа.

@Blinky има доста значение за коя държава говориш, защото ако някой тук каже повече от 100-200 лв на час консултация, ще го вземат за АА :)

@Blinky има доста значение за коя държава говориш, защото ако някой тук каже повече от 100-200 лв на час консултация, ще го вземат за АА :)
Няма значение, и тук започнахме да бориме бг уикито. Да по-лесно е тук, съгласен съм. Еми като му кажеш толкова, му казваш и какво да очаква за тези пари. Аз не мисля, че сериозен бизнесмен ще очаква големи неща при такава инвестиция.

Тези, които взимат ниско, толкова им струва и сървиса. За това отиваш с голямото потфолио при него и ако ще. Другата алтернатива е некой зелен да му работи, дето е ранквал добре в БГ. :) Само хората, които са давали истинска кръв и орина по оптимизацията на сайтовете си биха си сложили големите суми. Има и логика даже: защо да искаш на някой 100-200 лева, като това са релано пари, които могат да се изкарат с продажбата на 2-3 продукта онлайн. Верно е, че е по-лесно, но и другото не е толкова трудно.

@Sammy, наситина искам този вид труд да бъде оценявам с реалната му стойност. Не искам да гледам как хората се мъчат с некви кодове и линкове, а в същото време тъпите телевизионери за 1 сек. да правят големите кинти. А рекламат там е адски скъпа, да си говориме истината. ;)

Абе за всеки влак си има пътници, важното е доволни да има. Ама както каза с тези 100-200 за пълна консултация (ако това си имала) напредив, не виждам как консултанта ще е доволен. Брачния взима повече, където за мен е пълна тъпотия. :)

Няма значение, и тук започнахме да бориме бг уикито. Да по-лесно е тук, съгласен съм. Еми като му кажеш толкова, му казваш и какво да очаква за тези пари. Аз не мисля, че сериозен бизнесмен ще очаква големи неща при такава инвестиция.

Тези, които взимат ниско, толкова им струва и сървиса. За това отиваш с голямото потфолио при него и ако ще. Другата алтернатива е некой зелен да му работи, дето е ранквал добре в БГ. :) Само хората, които са давали истинска кръв и орина по оптимизацията на сайтовете си биха си сложили големите суми. Има и логика даже: защо да искаш на някой 100-200 лева, като това са релано пари, които могат да се изкарат с продажбата на 2-3 продукта онлайн. Верно е, че е по-лесно, но и другото не е толкова трудно.

@Sammy, наситина искам този вид труд да бъде оценявам с реалната му стойност. Не искам да гледам как хората се мъчат с некви кодове и линкове, а в същото време тъпите телевизионери за 1 сек. да правят големите кинти. А рекламат там е адски скъпа, да си говориме истината. ;)

Абе за всеки влак си има пътници, важното е доволни да има. Ама както каза с тези 100-200 за пълна консултация (ако това си имала) напредив, не виждам как консултанта ще е доволен. Брачния взима повече, където за мен е пълна тъпотия. :)
Проблема при мен специално е, че не мога да стигна до големите, за да им покажа голямото портфолио, при мен идват малки фирми, с малък бюджет и ресурси :( Сега съм купил 3 афилейт сайта от Izida и смятам да ги развия, че да правят 2-3 продажби на месец, но кризата лошо се отразява, сигурен съм, че имаш наблюдения :(

Еми малките фирми да се насочат в една посока, а не тук 20 лева, там 30 лева и идеята е да ни има навсякъде по малко. Щото и това съм го виждал и не мисля, че е най-подходящата стратегия, ама те си знаят най-добре. Те винаги са с малки бюджети и нямат пари и в същото време ги пръскат за глупости. Няма да давам пример, ама един дето си следи трафика му видях реклама му "орал и анал". Но има и такива, които иска т да са там и дават всичко по силите си, но пак допират до финанси....жалко е, но всеки трябва да се бори.

Стигането до големите ще е най-лесно с клиентите ти и по-скоро доволните клиенти, които биха дали референции, чрез тях ще хванеш. А хванеш ли някой голям, после е лесно за другите. Но и име трябва да се гради, а не: "абе един ми прави SEO, ама а де, как му беше името".

Май с афилиейт сайтовете ще пожънеш по-голям успех, като ги знам БГ фирмите и как се прави бизнес тук. Има какво да се желае от тукашните бизнесмени, нека малко да си настроят часовниците с колегите си на запад. ;)

Хубаво си говорите вие ама съм на мнение, че БГ пазарът не е достатъчно узрял за подобни цифри (100-200лв./час) въпреки че за качествена SEO консултация може и да са малко. Отделно може да се наложи консултацията да е повече от 1-2 часа за добро оптимизиране.

Не знам защо ама аз съм на мнение, че бг пазарът е мизерен и парите които се изкарват също, шепа хора са дето правят добри пари като не включвам в това число големите известни на всички сайтове.

Такава консултация е много добро решение ама за сайт на английски. :)

//off topic като стана дума за афф. сайтове разни тапунгери са оспамили света и хората май са се отвратили и не купуват. За пример ще дам моите всички пощи са пълни с подобен род спам. Скоро време ми се струва, че ще започнат едни репорти и после деиндексиране.

Последно редактирано:
ами като не е узрял защо тогава не се пробваме повече българи да пробият на чуждия пазар... има много кеш...

и според една прогноза качена в блога на оджин поне до 2013 пазара ще расте защото в кризатато компаниите търсят как да са по ефикасни... малко е бла ла лал ама кинти има...

Горе