Една интересна статия и видео за най-новия алгоритъм на Google - Колибри (Hummingbird).
Ала-бала. Полезно е това, което е полезно за Г и Г е неговият пророк.И за в бъдеще съдържанието, което е полезно на обикновения потребител ще става все по-важно.
Това са глупости, няма как алгоритъмът да разбере кое е най-полезно за потребителя. Всеки потребител си има уникални нужди, а това няма как да бъде предвидено от машина. Все още не са измислили изкуствения интелект Обаче обратната зависимост е вярна - когато сайта ти се класира по-напред, автоматично съдържанието се превръща в ценно и полезно за посетителя. Най-лесно може да го видите по баунс рейта, когато сайта е на трета страница или на първа. Тук говорим за доверие към търсачката и предубеденост.
Забавно е как уебмастърите забравят какво е да търсиш нещо, което в повечето случаи дори не знаеш какво е (каквито са нормалните интернет потребители, те и затова го търсят в нета). Просто се доверяваш на първите резултати и решаваш, че това е точно това, което търсиш. Ако стигнеш до 3-4 страница значи си наистина отчаян
Повече споделяния от социалните мрежи, както и харесвания и коментари са ясен знак, че съдържанието е полезно.
Аз имах по 1500 посещения на ден от Google със сайт с 99.9% дублирано съдържание :lol:
(Новинарски)
Ако стигнеш до 3-4 страница значи си наистина отчаян
За да ти излезе на първа страница, трябва да знаеш как да търсиш.
Най-интересното, е че това са пълни глупости. В единият от сайтовете ми имам страница на която има едно заглавие без текст и това "чудо" има повече посещения отколкото обширни и богати статии. Говори ми
Какво е това заглавие?Дай да го видим
Аз не мисля точно така, особено ако говорим за БГ, ама то тук алгоритмите не важат изцяло както за ЕН. Та тааакаа все още често в търсачката излизат скапани сайтове преди тези с качественото съдържание.
Ала-бала. Полезно е това, което е полезно за Г и Г е неговият пророк.
Ако наистина се котираше контента, както лъже нон стоп оня пиар спец, шитни като ПИК и БЛИЦ с техните дописки от по две изречения наречени "новини" трябваше да са на 9 глуха страница, ама не са.
Да.. защото просто като ми баннаха адсенса, спрях да поддържам сайта и смених на нов домейн ..ах
Съвременния бизнес се базира главно на нискоинтелектуалните потребители.
You must spread some Reputation around before giving it to Вискяр Бг again.