И така се прави СЕО

mantaman

Well-Known Member
Историята малко първоаприлска обаче си е жива истина.
От половин година се боря в една ниша и нема оправия (имам шест сателита от които четири са на втора страница) обаче един сайт е взел де що има първи места и няма поместване - днеска викам чакай да му направя анализ на линковете и със скрапера свалих линковете.
Все бех вервал ама такова чудо не бях виждал 50 сателита всичките на ко.ук домейни с по две три статии и по едно линкче от футера към основният сайт.
В общи линии не са купили най подходящите домейни има и доста талаш.
Интересното е че 47 от сателитите са на едно и също ИП а останалите три са на ИП-то на основният сайт - което когато е гарнирано с подобаващо количество сайтове явно не е проблем за Г. На всичкото отгоре сателитите са в УСА а основният сайт във Фрация.

Явно че не е от най качествените СЕО-та но явно върши работа

Обаче като му направя сметка -
50 домейна по 10 долара са 500 долара (за 2 години)
100 статии по 5 долара са 500 долара
Стотина събмита по 10 долара са 1000

Дефакто с около 2000 долара човек който може да си инсталира някаква система на която да и сменя само статиите може да превземе доста печеливша ниша

От: И така се прави СЕО

Да съвсем отделни сайтове на УП качени на един и същи хостинг на едно и също ИП ?!?

Брей манта ти ме разби :shock:

Аз имам около 30+ сателитки към уеб 2.0 ама това 50-на от ИП гошо как не го брой за линкфарм

Предполагам, че става въпрос за англоезични сайтове, така че е временно. Дори не си представям как алгоритмите досега не са изчислили сателити с линкове във футърите - може би са в някоя недостатъчно конкурентна ниша.

Брей манта ти ме разби :shock:

Аз имам около 30+ сателитки към уеб 2.0 ама това 50-на от ИП гошо как не го брой за линкфарм

Колкото и да му се иска на Гошо, нито вижда всичко, нито е честен. Не се изненадвайте чак толкова. Човека явно знае какво прави, правил го е и преди, 50 сателита не се правят ей така ;)

Колкото и да му се иска на Гошо, нито вижда всичко, нито е честен. Не се изненадвайте чак толкова. Човека явно знае какво прави, правил го е и преди, 50 сателита не се правят ей така ;)

Не знам колко е наясно с това което прави този човек, но пък аз към 50-то сателитки и 2-3 статии към 1 ИП се поучудих и като го знам къв звер гошо супер безсмилено ми се вижда, но явно не съм в крак с нещата

Нишата не е с много трафик има две ключови фрази с по около 300 търсения на ден и около 7-8 по слаби фрази с около 150-200 търсения на ден.
Обаче за сметка на това е силно конкурентна защото има доста вносители и отделно магазини - платените реклами отстрани са повече от натуралните резултати.

На този сайта му е пуснат краят на януари миналата година а сателитите февруари март - някъде към юли август мисля че беше хванал първите места.
Към сайта му освен тези сателити открих линкове от още около 600 сайта - (артикъл директории - Социалки и форумни подписи)
Сега проверих сателитите почти всички са с ПР0 имат по 20-30 линка от СМ и артикли - тук таме и някакви страни нетематични блогове в които е набичил по 50 линка към всичките му сателити ???

Еми поредното доказателство че като е по много и най-селския спам минава метър... шеба и бота бъгав :)

Сега проверих сателитите почти всички са с ПР0 имат по 20-30 линка от СМ и артикли - тук таме и някакви страни нетематични блогове в които е набичил по 50 линка към всичките му сателити ???

Те нали се явяват 2tier гледал е да подсили сателитите сигурно

Щом за една година от 50 сателита само 3 имат ПР по висок от 0 явно не ги е подсили особено а и това не би трябвало да има значение ако е вярно че Г не брои линковете от едно ИП
Но явно това е само в зоната на СЕО фолклора а Г си ги папка без да му пука

Щом за една година от 50 сателита само 3 имат ПР по висок от 0 явно не ги е подсили особено а и това не би трябвало да има значение ако е вярно че Г не брои линковете от едно ИП
Но явно това е само в зоната на СЕО фолклора а Г си ги папка без да му пука
Това нещо не може да е истина. Дръж ни в течение, дали ще се срине сайта наскоро. Може би на гугъл му трябва време да засече системата.

Все пак към този сайт има линкове от още поне 600 сайта - може да не му брои сателитите и да се класира на база останалите линкове - но пък от друга страна все си мисля че сателитите можеше да ги понакаже а те гледам масово са на първа или втора страница по ключовата си дума на домейна.

Горе