Какви са предимствата ако съм "производител на мъфини" да притежаам "muffin.com"

hking

Member
Здравейте, въпроса е малко странен, но нарочно е зададен по този начин за добиете точна представа за него. Моят бизнес е друг, не е свързан с мъфини :) просто такъв пример дадох т.к всеки знае какво са!

Питането ми е свързано, конкретно с предимствата да притежаваш .com домейна на дейността, която развиваш и заслужава ли си примерно да дам $10000 (хипотетично) за добия правата върху muffin.com или да ги вложа в реклама и да взема друго разширение или да се измисли друг домейн?

Помага ли конкретният домейн за по-доброто класиране в търсачките, въобще ако можете да ми изтъкнете ползите от това да притежавам .com домейна!

Поздрави и успешен ден!

От: Какви са предимствата ако съм "производител на мъфини" да притежаам "muffin.com"

Ако ще градиш бранд и визия в инернет, не би трябвало да пестиш пари за домейн. Ако ще е за някой проект, който няма бъдеще повече от 5-10г няма смисъл от огромна инвестиция.

От: Какви са предимствата ако съм "производител на мъфини" да притежаам "muffin.com"

Зависи и към кой пазар си се насочил. Ако е за българския, смятам че няма смисъл от .com за $10000.

Не, не става дума за българския пазар. Тук става дума за вид продукт с чиито домейн се сдобих наскоро. Този продукт се произвежда от много производители и т.н и за него има стотоци статии и писания от различни кулинарни сайтове и блогове, но в случая аз придобих: името.com
Пред мен стои въпроса дали да не вложа средства и да класирам сайта на първи позиции, като след това продам домейна или да опитам да развия такъв продукт и да си притежавам този домейн, т.к си е една инвестиция.... Проблема, е че в момента нямам средства за инвестиране в производството му и последващото налагане на пазара и се двоумя много, какво да правя...

Горе