Какво е Ioncube?

mvmrik

Well-Known Member
Това нещо за пръв път го виждам. Има го в изискванията и трябва да го има инсталирано на сървъра, за да работи един скрипт.
Пише че на повечето сървъри го било имало, но все пак да попитам преди да купувам. При тези нашите superhosting, icn и т.н. дало го има това?
 
Имат го май. Това, което искат е декодер за php. Част от файловете са енкоднати с него, за да не можеш да променяш скрипта. Вероятно тази част където е проверката за лиценза + още някой друг файл.
 
От: Какво е Ioncube?

на всеки сървар може да се инсталира ,но не всеки го има за супер хостинг им пиши(съпорта е най-то4ния)но и те са хора :) и ще ти го инсталнат.Много скриптове го изискват, аз ли4но имам 2 без което 4удо не работят,то4но заради проверката на лицнза и тн
 
От: Какво е Ioncube?

Ясно, значи преди да взема хостинга ще се поинтересувам.
 
От: Какво е Ioncube?

Провери си и скрипта дали не е енкоднат целия, защото няма да можеш да си редактираш и модифицираш сорса.

В редките случаи когато ползвам чужди скриптове винаги избягвам енкоднати именно поради липсата на пълен контрол.
 
От: Какво е Ioncube?

Ами не, пише че 99% от скрипта е open source и може да се преправя. Лицензирани са само няколко файла, които не оказват влияние на интерфейса и работата на скрипта. Поне така пише.
 
От: Какво е Ioncube?

Суперхостинг нямаха Ioncube на сървъра, който ползвам. Писах им на съпорта и го инсталираха за 5 минути. Ioncube май се ползваше от скриптове, които са с лиценз само за определен домейн. Тези файлове, които разчита Ioncube са криптирани.
 
Ioncube се инсталира на сървърите на Суперхостинг точно за 1 мин без да се налага да се свързвате със съпорта. От Ioncube са си направили автоматичен уизърд за тая работа - вижте на сайта им.
 

Горе