Какво значи това? Малък празник е да Ви видя. Отговор: За мен още по-малък...

toretic

Member
Здравейте хора, този поздрав и отговор винаги са ми били интересни какво значат :).
Забелязвал съм, като го казват на хора, че се забавляват... нещо като шега, но не мога да я разбера, а днес ме поздравиха по този начин и тъй като не обичам да говоря неща които не разбирам се усмихнах и продължих...

Помогнете ми да разбера смисъла :)

От: Какво значи това? Малък празник е да Ви видя. Отговор: За мен още по-малък...

Е то е доста плитко като смисъл :)
Ти примерно поздрава ли казваш обкновено или отговора?

От: Какво значи това? Малък празник е да Ви видя. Отговор: За мен още по-малък...

Иван: Малък празник е да ви видя Петкан.
Петкан: За мен е още по-малък Иван!

Хората които съм чувал да го използват го използват често като поздрав и отговор на поздрава, в случая аз бях Петкан. Но не отговорих, тъй като единствения смисъл който намирам е, че не ми е приятно да видя Иван... ама изобщо...
Има ли скрит смисъл зад тези думи?

добре че не си го казал, освен на майтап и ако си сигурен че отсрещния ще оцени хумора...

тия дето си ги чувал са се бъзикали един с друг най-вероятно.

пък тва (първото) някакси по-ходи на жена да го кажеш; на мъж малко по-странно се получава, освен при ситуации, кога са уместни всякакви дълбоки превземки... Примерно ако Денди е наоколо.

ПС: демек правилно си го разбрал, ако въобще има нещо особено за разбиране в тоя израз.

Направо си е шега между познати,няма какво толкова да му се разтълкува :)

Казано по-просто:
-Приятно ми е да Ви видя.
-На мен - не!

Поне аз така си го тълкувам... :D

не не... това е мн. стар лаф. Още от детските ми години. Празник - празнене. Просто се използва двусмислието на думата.

Еми... аз си измислих отговор. :). В понеделник ще се явя на поздравяващия изневиделица с 2 дена закъснение!!!... :D

Горе