От: Какво мислите за казармата?
И аз не съм карал и не мисля, че съм загубил много. Тъкмо прохождахме професионално и се учехме какво е това аджеба интернет маркетинг и имали почва у назе и красавците започнаха да пращат повиквателни и да се ходи на комисии, за да те вкарат за 6 месеца (отговорих и на dimitar_ak) някъде, за да отдадеш полагащото се за родината, както и да те подготвят за живота (както вика един приятел - то пък един живот
). До тук хубаво. Идеята може и да е имала смисъл ония времена, но сега ако на някой му кажеш, че ще трябва да служи за родината, ще последва бурен смях и обриви в областта на генеталите, защото знае какво реално ще му даде родината, в лицето на управляващите. Искам само да кажа, че правя разлика между родина и държава.
Мен ме бяха плеснали парашутист. Интересен беше изборът им. От малък си мечтаех да скачам с чаршафи от няколко стотин метра.
А когато е за родината ми се искаше даже и без парашут да го правя.
Нека спомена и за подготовката, която давали там. Повечето, които са ходили в казарма не виждам да се оправят по-добре в живота от тези без изкарана казарма. Не че нещо, но просто такива наблюдения имам. Нали, на база хората около мен. Определено е дисциплина, но на практика, за да успееш в този живот тази дисциплина трябва да е изградена изцяло от самия теб. Не трябва някой да ти я вгражда. Тук може би бих дал един голям плюс на казармата - дисциплината. И не говоря за тази да уважаваш някой с 2 или 3 звездички повече на пагона му, а за това да ставаш рано, винаги да си обръснат, винаги чист, подстриган, на време за ядене и т.н. Това ако липсва в някой е кофти, и опрделено казармата би била добро лекарсто за лигльовците.
Много ми е яко като някой каже: "Като те гледам, ти май не си ходил в казарма."
Тук се чудя дали да го приемам като обида или като комплимент. Ама честно.
Опитвам се да дам положителните неща за казармата, защото като цяло другото даже не е за говорене. Примери като: "Обрасни портрета на Христо Ботев"; "Легни за 20, новобранец"; "Играй делфин" - това за тези, които не знаят е нареждане на легла по цялата дължина на стаята, като ти минаваш един път над , друг път под леглото, имитирайки гмуркащ се и изплуващ делфин. Абе забавно е, но да не си изпълнителя.
Не знам защо боравенето с оръжие трябва да е плюс, след като имаме такива закони, че ако гръмнеш някой, после може и ти да се гръмнеш, независимо дали говорим за самозащита или умишлено нападение.
Тук по-скоро е хубаво да знаеш бойни изкуства. В кармата имаше ако не се лъжа ръкопашен бой, но това определено не важи пред кик-боксьор, каратист, самбист, боксьор, борец и други хора, трениращи даже само за тонус.
Всеки карал казарма говори с много голяма носталгия за нея. Това може и да не е много страно, ако си бил редум с него, но за другите си е направо стряскащо.
По дяволите, ти за 3 години (когато е била толкова) ще изкараш един колеж и ще си определено по-напред с материала от туко-що излизащ войник.