Какво мислите за качеството на Bing?

TretiKolovoz

Well-Known Member
Bing тепърва ще има все по-голямо значение, особено за тези, които искат да участват на американския пазар. Microsoft влагат много усилия и пари за да го наложат и делът му ще скочи доста след като влезе в сила сделката им с Yahoo. Какво мислите за качеството на резултатите? Аз изобщо не съм доволен. Не само защото не излизат напред сайтовете ми, а и защото на първа страница ми изкарва някакви безполезни сайтове, в които я няма информацията, която търся. Според мен имат още много хляб да изядат преди да се доближат по качество до Google.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Рових само с български търсения и на мен ми излизаха глупости. Възможно е с EN резултати да е доста по-добре, но малко ме съмнява.

Не само хляб имат да ядат ами и много попари
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Имам един сайт на 1 година, ПР4 и 600 индексирани от Гугъл, а в бинг е индексирана само главната страница.
Като гледам са яко зле за момента, ама обикновения потребител това не да го вижда и току виж са дръпнали с толкова маркетинг.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Дали един сайт е с добри позиции в резултатите на дадена търсачка зависи от:
1) търсачката
2) сайта
3) оптимизатора

А тук правите изводите си (по-точно негативни изказвания) само на база 1)
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Аз правя изводи на базата на пуснати пробни търсения, на които ми се вадят някакви несвързани резултати и сайтове, които са безполезни и не са това, което търся.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Извинявай, не уточних, че коментирам само негативните изводи на база собствени сайтове. При теб с търсенията предполагам, че проблемът е от друго естество - местоположението ти е в район, който още не е подкаран. Все едно да искаш да ти излиза добре търсенето в Байду при положение, че търсачката няма данни както за за потребителските ти предпочитания, така и за българския "словесен пазар" като цяло. Лека-полека, на базата на анализирането на тези данни, търсенето ще се подобри. А за англоезичните търсения във вече разработени зони (САЩ и Индия примерно) Бинг е на много добро ниво.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

За чужди търсения незнам, аз имах предвид за БГ. Сайта излиза на 3-4то място по основните ключови думи (много по-добре от Гугъл), но просто не се индексира... Та бях останал с впечатление, че пестят ресурси, ама незнам, може и да бъркам :)

ПС: сега си погледнах един англоезичен сайт, той е изцяло индексиран, а е доста по-зле като рейтинг, та може наистина да е заради зоната.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Ами извинявай, но виж примера, който си дал, просто е несериозно...

Коментират се резултати от търсения, а ти пишеш за ПР4, каква е връзката между PR и SERP? Второ, PR3-4 е нормално да получи всеки нов сайт, стига собственикът му да не се е правил на оптимизатор и да върши глупости, при PR е трудното да се задържи, а не да се получи. Трето, 600 индексирани страници от Гугъл не е бройка, която е достатъчна да се правят някакви изводи и дори няма значение в случая всъщност, тъй като ясно си личи, че Бинг просто е вкарал сайта в базата без да се занимава с него засега. Четвърто, оптимизирал ли си сайта в Бинг, така както го оптимизираш в Гугъл? Съобразно спецификата и изискванията на самата търсачка, със сайтмаповете, с фийдовете, с настройване на времето на бота, на зоната и т.н., а не само да му сложиш едно редче код за авторизация.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Може, да, изобщо не съм се занимавал с Бинга. Но като цяло доста труд се хвърля в тоя сайт вече близо година, добре се развива и ми беше странно как Бинга изобщо не му обръща внимание. А и почти нищо специфично за Гугъл не съм правил. С yahoo примерно нещата са доста по-добре, пък и него не съм пипал.
Та оттам си направих изводите, но не претендирам да са верни.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Разбрахме се :) С други думи, не може да не му обръщаме внимание и после да се чудим защо няма информация за нас било като потребители, било като сайтове и да го сравняваме с конкурент, за когото си даваме всичко, а най-вече времето. Ще мине известно време - ще има и той инфо.
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Чичко Г. си ме кефи повече :)
 
От: Какво мислите за качеството на Bing?

Виж ся, tu parts... First half Engliz very gud, second half Bulgarie not so gud... Many people at Bing only go to work for to pass da taim... No teamwerk no sacrifici ! Im very med...
 

Горе