Какво мислите за тази врътка

mantaman

Well-Known Member
Имам 5 сателита на УП които не използвам за конкретен проект а когато се наложи създавам категория и публикувам статия за каквото ми трябва - въпреки че домейните са стари нямат много линкове към тях и статиите не се индексират много бързо.
Та във тази връзка си мисля ако ги линкна на влакче един след друг и последният линкне първият дали Г. ще има нещо напротив - освен това имам един авто блог на УП който много добре се индексира ако и него го пусна във веригата дали няма да е по добре.
Другият вариант е да не затварям кръга а от силният автоблог да линкна първият той вторият и тн но последният да не линква първия

От: Какво мислите за тази врътка

Доколкото знам не трябва да се линкват в затворен кръг

То и аз до колкото знам не трябва да се купуват линкова ама..
Въпроса е дали някой ще сподели нещо от личен опит иначе и аз знам че викат че нетрябва

Ако са на 1 айпи няма да има никакъв смисъл, или ефекта ще е минимален - това е от опит
ако не са навързани в кръг - ще има смисъл - това е от опит

Най-добрия вариант е на влакче

Или направи на силния автоблог блогролл за да анонсираш новите статии от всичките ти блогове във силния

Разбира се че са на различни ИП-та
на различни сървъри
на различни акаунти и тн.
Та се чудя дали обаче като ги навържа няма по някакъв начин да направи релация помежду им и да им намали силата

то има схеми и за кросслинкинг на вътрешните страници, само главни или сайтуайд. Т.е. може да се комбинират и да се правят кръстоани препратки от вътрешните страници. По-естествено е.

аз съм пробвал такава схема: http://www.mojbred.com/images/misc/155/1140203.gif
всеки сочи към следващите три, и един вид нямат взаимни линкове. Но мисля че нямаше хубав ефект

Горе