Какво мотивира хората да спамят за букс сайтове?

Maverick

Well-Known Member
Много ми е интересно какво точно мотивира един човек да отделя толкова време да спами по форуми, да прави блогове и да пише теми с цел набиране на реферали, като реално (ако се окаже, че сайта плаща. Което се случва в по-малко от 1% от случаите) ще печели от 0 до 2$ на ден. Едно, че си губи времето друго, че заплащането е супер мизерно. Ако същия този човек реши да предложи услуга, ако ще и да е най-баналното добавяне в директории/търсачки и д.р. ще печели много повече за изгубеното си време.

Това което си мисля аз:
- Обещанията за печели на пари на чужд гръб (набираш много реферали и те работят за теб, накрая забогатяваш и светът става твой).
- това, че не се изискват никакви знания и умения.

Обикновено с това парадират. Та в случея визирам и моя сайт. Идеята ми е да разбера какво работи за да го използвам и аз. Вие какво мислите?

ами според мен нещата се развиват така

Ден първи - намерих букс сайт. Докато си пилеех времето в нета попаднах на фейса на Мимето от съседния вход. И да не ми каже пръдлата недна! Начи писала как се вадят пари от нета а на мене само ми се врътка да и дам задачите по алгебра. Начи с нея после ще се разправям. Ский ся ко намерих... Асиктир уеееее малее ама то може, глей, глей тука некъф пич напрайл 1200 долара месечно и то като си джъткал из форумите аааааа

Ден втори - записах се: ух, ух, нямам търпение - аууу де са рекламите. ... Арммм, ади де- що са само пет. Нищо изкарах цели (...две минути пресмятане...) ъм, половин стотинка и малко. Ихааа, баси ся гледай като стигна другото ниво и кат почна като оня пич с 3000 долара да вадя

Ден трети - още кликам - Начи вчера почнах към два следобед. През нощта станах само четири пъти да видя дали има нови реклами. Жалко - имаше само две. Днес си пих кафето и гледам цели три се появили - едната дори ме заинтересува - беше доста шарена. Малко странно се чувствам, защото след повече от 24 часа още не съм преминал психологическата граница от една стотинка

Ден четвърти - количеството е по-важно от качеството - абе аз не съм просто момче - така и така кисна по цял ден и чакам реклами, къв ми е проблема да се регистрирам в още десет - двадесет сайта и да кликам навсякъде

Ден пети - НА ПРАВ ПЪТ СЪМ: правя по цели 3 (ТРИ) стотинки дневно - идвам пша - нсъм спал от 52 часа - рекламите текат като слово на пенсионерска вечеринка обаче си струва - три стинки егати и само за гледане

Ден седми - вътрешният глас ми досажда - след като съм спал непробудно върху клавиатурата в продължение на 19 часа не мога да се отърва от усещането, че нещо не е наред. В началото мислех, че е болката в гърба, после изтръпването на десния показалец, но в края на краищата разбрах, че просто е започнало да ме гложди съмнението. Баси - как тоя пич прави по 1000+ долара месечно?

Ден осми - дълбок размисъл - аз не съм просто момче ама що имам усещането, че някой яко ме мисли за прост. значи колкото и да изчислявам с тия темпове на гледане аз не мога да направя 100 долара месечно квото ще да става. Вчера случайно се загнезди и противната мисъл, че тоя интернет не е без пари, компютърът и той не работи на фотосинтеза а и аз все пак ям - абе има си некви разходи ръйшли. Начи нещо сигурно изпускам...

Ден девети - открих ключа за палатката! - ЛЕЛЕ КОЛКО СЪМ ПРОСТ - ама то тука пишело за некви реферали! ский как можело то друг да се мори да гледа а аз да си гледам кефа. ... Чакай малко! Мале оная пача Мимето ако не и дам грешно домашно пък на си една работа. ЗНАЧИ ТЯ МЕ Е ПРЕЦАКАЛА! Нали влязох в оня сайт през нейния линк. И тая мърша печели ОТ МЕН! Не! Не мога да го преживея... тя е толкова проста, пъпчива и има малки цици. Баси просто не заслужава повече от една злобарка седмично и МЕ Е НАПРАВИЛА РЕФЕРАЛ! Оооо, аз няма да оставя тая работа така...

Ден десети - пирамиди-фараони - Направих си списък в MS Word с всчиките си реферални линкове. Като разгледах къде е срала оная пача откривам, че може да си пускаш линка навсякъде. Сега почнах да търся в гугъл всякакви сайтове за "пари", "забогатяване", "бизнес", "предприемачество" и други подобни. Аз съм умно момче и знам, че на такива места хората са алчни и като им обясня, че съм открил начин да печелят от интернет ще налапат кукичката като ааамм... като блондинка банан ще го налапат. Кукичката де... уф добре де - не ми се удава метафората. С една дума ще ми цъкнат на линка, който ще бъде какъъъъв? МОЙ РЕФЕРАЛЕН ЛИНК естественоооо! Леле колко съм умен - почти толкова, колкото съм и красив. Ся, сипвам си едно кафенце и се мятам да сея семето на познанието

Е те така се случват нещата. Ся ако някой му аресало - нека да ми кликне на рефералния линк долу в звездичката и да шибне едно плюсче

От: Какво мотивира хората да спамят за букс сайтове?

Hahahaha, те това е статия за 25лв минимум :)....и после що не ми плащат за драсканиците се жалват хорта, ето го истинския талант...бих определил само с една дума VIBRANT!

BullBlogger това беше свежо. :D Похилих се на щуротиите ти :)

Бублогъра има уникален стил на писане като го удари музата - голем фен съм му
Редовно се хиля и на видео уроците в неговият блог.

ПП.
От август месец не си одобрявал коментари в блога. Така и не мога да видя къде си обяснил как блога да се зарежда без www

Абе майтап, майтап ама тоя механизъм трябва да се изследва...това е същия механизъм, който кара хората да се хванат на временна работа като сервитьор, строител, хамалин и.т.н., все професии, които изглеждат лесни и прости отначало, но за да изкарваш истинските пари от тях трябва да ги познаваш изтънкости....

Че от това изкарват ли се пари? Смисъл аз не познавам човек, който да е изкарал. Трябва да си малоумен, за да се зарибиш ДНЕС (а не преди години) на тази схема, след като с едно елементарно проучване можеш да откриеш, че .... тя просто не бачка.

Супер тъпотия си е работата с тия Bux сайтове. Губиш супер много време и нищо не печелиш :twisted: по добре да си постна 5-10 теми на ден с FileSharing и печалбата е в пъти повече!

Според мен основната причина е от човешка глупост и алчност.

Понеже повечето хора не знаят какъв е потенциала на мрежата и как се вадят пари реално, но са чували че става и е сравнително лесно, та така влизат в чичо гугъл и пишат пари от интернет, при което им се отварят куп форуми, блогове/сайтове в които се описва как се печелят супер много пари ( естествено, за да можеш да привлечеш повече реферали, трябва да ги излъжеш нещо) само докато си клатиш краката и цъкаш на реклами и обясняват как въпреки, че се печели по малко на клик, все пак се печелят добри пари.

Те така се регистрират и започват да цъкат, но се оказва, че можеш да цъкаш само по 4-5 реклами на ден или 4-5 цента/ден. След 3-тия ден почват да се чудят как видиш ли хората изкарват добри пари от това и се зачитат в сайта, че схемата работи, само ако има 5000-6000 будали да цъкат на ден и да си прибираш процент, като си клатиш крачката, а другите работят за теб и накрая на месеца прибираш едни 1000-2000 долара.

Логично тези хора как да ги привлечеш, освен като почнеш да спамиш по форуми и социални мрежи и докато правиш това, попадаш на статия в която се описва колко лесно се прави страница и как в тази страница, можеш да агитираш хората да ти станат реферали... четат 30-40 минути и си създават блог в който почват да пишат глупости, колко успешен е този тип бизнес и как си изкарал милиони долари. Понеже си много добър и искаш всички Българи да станат богати, споделяш тайната с хората посетили твоят блог.

Пишеш 1,2,5,10 теми, но няма нови реферали след което попадаш на статия, как се слага брояч в блога. Слагаш го и установяваш, че нямаш потрбеители, след което почваш да спамиш отново по форуми и социални мрежи, но вече си стигнал достатъчно ниво, та да спамиш и по коментари в блогове, докато един ден не попаднеш на блога за SEO на наш колега и установяваш, че за да има кой да те чете, трябва да правиш оптимизация на сайта, след което последват няколко съвета как да правим линкбилдинг като спамим отново само, че този път в dofollow блогове с ключова дума Пари от интернет. Естествено след време и твоят сайт с супер метод за печелене на пари се появява в serp-а и по някакъв невероятен късмет в топ10, при което следващият път някой нов шаран ще се хване на съветите и ще започне кръговрата отново. Между временно е разбрал, че от това няма да излезе нищо и му е дошъл акъла да посети форума и да прочете как го правят по-опитните ;)

В общи линии май до голяма степен много от уеб предприемачите са започнали своята кариера в Интернет ;) Даже на моменти се припознах в стъпките, а вероятно някой от вас също ще се припознаят, но приликата с действителни лица и истории е случайна ;)

Горе