Аааа душеее!!!
Кофти си направил анкетата и наистина трябва да я промениш.
Не може да слагаш под общ знаменател тиквата и Костов - в един отговор. Аз, като заклет Костовист не мога да гласувам в анкетата, след като смятам за най-добър период - костовия и за най-лош - мутренския. Мнението ми е, че България беше най-добре при Костов, а не при тато.... говорейки за съвременната ни история, разбира се. Очевидно не питаш за златния век.
Уни отново ли се подвизаваш из политиката
Ънуайз, да твърдиш, че икономиката ни не е била зле, значи си доста далеко от реалността. Отвори си архива на БНБ с период 80-та - 89-та и после пак ще си говорим.
Ти дотациите от Русия, гарантираният пазар за изкупуването некачествената ни стока - ако го бройш за нещо, аз не.
Просто пример - Японците са ни изкупували електрокарите ни, с цел да ги претопят. Японците са претопявали стотитици килограм олово от електрокара и им е било по-изгодно на Японците да купят електрокар да си го платят и да го претопят от колкото да си купят суровината .....
Специално за теб и такива като теб, ще пусна тема по линия икономиката с препратки от официални източници ...
Блеки, от де ги черпиш тези сведения? Давал съм ти примери с тук много пъти не искам пак да се повтарям, но за да се внася работна ръка от където и да е значи все-пак икономиката е била добре, а сега не внасяме работна ръка , а изнасяме.
Абе ква икономика преди 97 год - то тогава е било пародия на икономика. :lol: :lol: :lol:
Някви хора с каскети хванати от гората буквално си играят на икономика и то на планова икономика. :lol: :lol: :lol:
Може да видите остатъците от така наречената планова икономика в Северна Корея, Куба, отчасти и Венецуела, сигурно има и други примери.
Реални документи от архивите - на не знам си кво съвещание на българо-руската комисия по търговия българския представител мрънка да ни качат цената на която им продаваме доматите и се аргументира, че цената даже не покрива разходите за химически торове. Руснаците му казва да си гледа работата щото ни дават нафта на ниски цени. Цялата работа е била такава.
Или за това дето ви говори Блеки. Правителството като има нужда от валута, щото все пак има стоки и оборудване, което се е внасяло от Запада. Та правителството като е имало нужда от валута и почва износ на електрокари под себестойност (на загуба демек). И японците ги купуват и ги претопяват щото им е излизало по-евтино.
Пълна пародия - 70% от икономиката е работила на загуба и затова имаме 4 фалита (ако не са и повече) от 1945 до 1997 година (два по време на така наречената демокрация). През 10-12 години фалит. Айде по нарядко са били. Щото фалираме два пъти 1989 (или 90 да бъдем точни) и после 1996.
После пък изведнъж някъв голям бум се изсипа покрай влизането в ЕС, милиардите инвестиции дето отидоха в недвижими имоти и строителството. Някви хора си помислиха, че всичко е цветя и рози, че сме се оправили, че от сега нататък яко кинти ще правим. Ама като се спука имотния балон се видя колко сме върха.
И пак бива криво ляво. Ще станат скоро 20 години без фалит. :lol: :lol: :lol: :lol:
Странно е когато с кредити си покриваш разходите и си въобразяваш, че не си фалирал. Тези кредити изяждат приходите в държавата и тя отново и отново тегли кредити докато съвсем закъса. Тук е моментът да отбележа, че кредитите почти винаги идват с условия, а често тези условия водят до още по-голeми загуби за държавата. По официални данни на ЦРУ външният дълг на България към 31.12.2013 възлиза на 37'850'000'000 USD (около 60 млрд лв). Ако погледнем бюджета за 2013-та ще разберем, че приходите са около 18 млрд лева. БВП на България e около 51 млрд лева. Не е добър показател когато дългът подминава произведеното за година в една държава. Богатството и просперитетът на такива държави е илюзионен и реално те са затънали в дълбок фалит.И пак бива криво ляво. Ще станат скоро 20 години без фалит. :lol: :lol: :lol: :lol: