От: Какво трабва за продаване на плодове, зеленчуци?
Трябва ти:
1. Фирма
2. Мисля, че и разрешение
3. Контакти на борсата и превоз
4. Прговори с общината за пазара (място, което си си харесал) освен ако не е на концесия от друг.
5. Касов апарат
6. Счетоводна книга, която нон стоп да е изрядна.
7. Както споменах място с добър трафик
8. Добри търговски умени и средства (както казаха за кантара).
Другото си е вече според това какво се изисква от средата около теб - конкуренти, населено място, тип потребители и т.н. Няма да е зле преди да набиеш пари в нещо такова, да си направи едно проучване, колко ще се печели, какво се изисква, дали има смисъл и колко ще ти е разправитя докато си направи. Хвани някой, на някой пазар, почерпи го едно голямо и го разпитай. Кажи му, че искаш помощ, за друго място де, и ще си му благодарен да ти даде няколко съвета. И без това през деня не са се зибили да купуват. Вечерта след работа е лудницата, както и уикендите.
Ама зашо пък сергия, аз не виждам как таква сергия ще е бизнес. За да е трябва да плаща заплата на продавачка + добра печалба на собственика й. Нещо както и да го смятам не виждам как това се получва като сума, освен ако по цял ден не купуват нон стоп. Но не говоря на изус. Дано не съм прав. Ако някой има наблюдения, моля да сподели, и на мен ми е интересно.