Какво трябва да умее да прави един бизнес робот? (дискусия)

hking

Member
Здравейте,
предвид времето на технологиите, в което живеем искам да ви попитам, по-скоро да дадете вашето мнение на въпроса: Какво би могъл да прави един бизнес робот?

Представете си, че вие трябва да дадете функция на робота свързана със бизнеса ви.
Какво ще искате от него да може да прави вместо вас (Включваме компетенции, напълно реални :) не например да отстрани конкуренцията :D)

(Разбирам, че бизнес робота не е типичен кухненски робот, програмиран да включи и изключи печката, свързан e повече с умствените способности, но да си представим, че такъв съществува)

Как ще довършите изречението: Моят бизнес робот трябва...

От: Какво трябва да умее да прави един бизнес робот? (дискусия)

Да събира информацията за търсенето в моята област, да я обработва и да ми дава резултатите.

Здравейте,
предвид времето на технологиите, в което живеем искам да ви попитам, по-скоро да дадете вашето мнение на въпроса: Какво би могъл да прави един бизнес робот?

Представете си, че вие трябва да дадете функция на робота свързана със бизнеса ви.
Какво ще искате от него да може да прави вместо вас (Включваме компетенции, напълно реални :) не например да отстрани конкуренцията :D)

(Разбирам, че бизнес робота не е типичен кухненски робот, програмиран да включи и изключи печката, свързан e повече с умствените способности, но да си представим, че такъв съществува)

Как ще довършите изречението: Моят бизнес робот трябва...

Зависи в коя част на бизнеса ще го позиционираш. Ако говорим общо, и най-добре, което ми идва на ум, е да може да направи един пълен бизнес план на база проучване, данни, статистики, всичко нужно, за да излезе едно 50 листа бизнес план, с който свободно да може да кандидатстваш във всяка една банка и да минаваш поне първи кръг, дори да не е банка, а стартъп акселератор е достатъчно. :)

Ако говорим за нещо по-нишово, може да се задоволим да разнищва бизнес ниши в уеба, като изцяло се опира на това дигитално проучване, не толкова да набираш някакви данни, а сам да си кролира и прави негови си статистики, % на успеваемост и т.н. ;)

Да се среща с клиенти, да се пазари с тях, да им обяснява любезно как точно е образувана цената, да се реди на опашки по институции, да подава декларации в НАП автоматично всеки месец, да оправя цялото счетоводство, да се разправя с адвокати и дела... и още милион глупости, с които трябва да се занимава бизнеса

Знаех си, че ще се получи дискусия. Да продължаваме да си въобразяваме. На мен ми идва на ум, така като чета и вашите предложения да може да изведе SWAT анализ например. Но това е нещо доста обширно и трудоемко( да затова е робот). По-скоро ми се иска да може да минимизира по някакъв начин разходите или поне да ги оптимизира посредством изследване на "добри практики" в база данни от фирми разделени по сектори.....

Всичко това обаче означава, че трябва да събира сам данни, които не са в предварително зададен формат, и да ги извежда в читаем формат.
Нещо като бъдещата Кортана. Или по-добре Джейн, от сагата за Ендър.

Горе