Samsung SyncMaster 931 BW
Май така ще стане.и аз съм с филипс 22 доволен съм
параметрите ги зарежи
пишат си каквото посикат
гледаш и който ти хареса визуално и като картина и като дизайн него вземай
Може ли да ми препоръчате хубав и не особено скъп монитор, че нямам идея какъв да взема - време е за предколедна смяна на хардуера
Аз си взех Hanns-G . Китайски са, обаче явно са качествени. Преди година и половина го взех, когато всички 17-ки бяха по 300, и нагоре, а тоя е 19 инчов и беше 337 лева в едно забутано магазинче. Има 3 години гаранция и 15 дена, в които, ако ти изгори дори един пиксел ти го заменят с нов. Hanns-G HQ191D е модела. Много съм доволен - има си и стерео говорители даже Има и DVI вход. Сега едва ли ще го намериш някъде, но марката изглежда добра ;]
p.s
преди това бях с един Dell, втора ръка. Беше 2000 произведен, изпатка януари-февруари 2008. Ама даже и втора ръка, и трета, и пета - Dell са си Dell (т.е цените са доста високи )
Много изчерпателно. Това пък изобщо не го знаех, как се тества монитор в магазин. Днес се завъртях из техномаркет, всичките монитори - правоъгълни и широки. Не пробвах нищо, само гледах марки и цени. Още не съм обиколила всички магазини.Задължитено тест на място:
Караш ги да ти пуснат син, бял и черен цвят на монитора - ако има дори един пиксел, който е изгорял веднага ще си проличи - ще бъде в различен цвят от другите => жест и минаваме нататък.
Молиш ги да ти пуснат един текстов файл, да видиш дали ще ти се преуморяват очите. Ако да - разчовъркай малко настройките за контраст и яркост. Ако няма особена промяна в дразненето => жест и минавме нататък.
Когато вече си купила избраното мониторче, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се увери, че всички кабели, които трябва да са в кашона са там! Понякога продавачите си позволяват да вадят кабелите за кви ли не щуротии и после не ги връщат обратно, където им е мястото.
малко офф - По принцип всички видове панели стават за игри и офис работа, но аз съм 6 години с CRT вкъщи и знам какво значи качествена картина и честно казано дори на ЛЦД-тата в даскало повече ме болят очите, отколкото на CRT-то вкъщи, но моят случай си е мой случай.