Как безплатните сайтове изкарват пари?

Sunshine.

New Member
Чудя се как безплатните сайтове изкарват пари за да се поддържат, а дори и да правят мобилни приложения, реклами, като всичко е безплатно. Сайтове, като този тук, Бг мама, ОЛХ, базар или всякакви сайтове за реклами, обяви, форуми.

Чудя се как безплатните сайтове изкарват пари за да се поддържат, а дори и да правят мобилни приложения, реклами, като всичко е безплатно. Сайтове, като този тук, Бг мама, ОЛХ, базар или всякакви сайтове за реклами, обяви, форуми.
кое точно им е безплатното на БГмама , ОЛХ ? Тук форума също изкарва пари! Не му правя сметка точно, но да кажем едни 100К годишно със сигурност изкарва.

Нали са безплатни, регистрация, пускане на теми и всичко е безплатно. Нали имат месечни разходи по-подръжка на сайта. От какво ги изкарват тези 100К?

кое точно им е безплатното на БГмама , ОЛХ ? Тук форума също изкарва пари! Не му правя сметка точно, но да кажем едни 100К годишно със сигурност изкарва.
Нали са безплатни, регистрация, пускане на теми и всичко е безплатно. Нали имат месечни разходи по-подръжка на сайта, как плащат?От какво ги изкарват тези 100К?

Нали са безплатни, регистрация, пускане на теми и всичко е безплатно. Нали имат месечни разходи по-подръжка на сайта, как плащат?От какво ги изкарват тези 100К?
ОЛХ за да пуснеш обява да я промотираш плащаш между 8 до 30 лв за 7 дни. Сега виж в ОЛХ колко на брой са промотираните обяви и ще разбереш , че те вадят над милион на година. БГмама печелят от рекламни банери като един банер е 500 лв за 10 дни. Форума тук печели от създадената общност която малко или много ползва платените хостинг услуги. Освен , че @Sky @contra и още около 200 човека си плащат месечен рекет на @Blinky да не ги банне от форума :)

Contra е на загуба от престоя в този форум.
При сделки има около 15-20% шанс да те скамнат, и 60-85% вероятност да ти изгубят времето.
И това е конкретно и уникално за предприемач.ком - няма друго такова място.

Ей го, примерно вече незнам колко месеца чакам едни дребни пари от форумен мембър. За перфектно свършена работа.

ПП: не визирам хора с които работим нормално и/или отдавна.

ПП2: във връзка с горното: на някой ако му трябва миграция на продукти от ОпенКарт към Уукомерс, може да ме контактне. Нагласил съм скриптовете и сложната технология (тествано в в production среда), а така и не съм я монетизирал още :rolleyes:

Форума тук печели от създадената общност която малко или много ползва платените хостинг услуги. Освен , че @Sky @contra и още около 200 човека си плащат месечен рекет на @Blinky да не ги банне от форума :)
И бартерни сделки. Но по-малко. Основно е да се върти хоста. И не е кой знае колко де, ако някои има някакви вътрешни смесени чувства. :) Или съмнения.

Честно казано идва не толкова да далавера с цялата модерация и поддръжка, но все пак си е и някаква общност, което е по-големия двигател да ни се занимава въобще. Разходите към него са домейн, лиценз и рядко някой модул. Не са нищо.

Колкото до другите споменати сайтове, те не са грам фри.

@contra , това чудо може ли да скрейпи? Нещо за скрейп си търся да налива в woocommerce.И да знаеш, че ноикой не е на голям плюс от седенето тук. От нас ден, тия дето влизат и си намират сделки - може би те. ;) А скема идва, ако не знаеш как да работиш с хора онлайн, всякакви. ;)
:)

@contra , това чудо може ли да скрейпи? Нещо за скрейп си търся да налива в woocommerce
Скрейпването е индивидуално и интимно за всеки сайт. Само най-простите сайтове могат да се скрейпват с ширпотреба тулове, ама то такива сайтове почти не останаха.

Скрейпването е индивидуално и интимно за всеки сайт. Само най-простите сайтове могат да се скрейпват с ширпотреба тулове, ама то такива сайтове почти не останаха.
Този е от елементарните магазини. За това - да скрепи по HTML-а да влачи съдържание. И си мислех, че е нещо бейсик и слагаш само какви променливи да търси на самите продуктови страници като тагове. Мисля, че имаше такъв начин. Дори и плъгин съм виждал, но се отнасяше за информационни сайтове - за магазини не съм виждал.

Както и да е, да не размиваме темата.

При сделки има около 15-20% шанс да те скамнат, и 60-85% вероятност да ти изгубят времето.

Ей го, примерно вече незнам колко месеца чакам едни дребни пари от форумен мембър. За перфектно свършена работа.

ПП2: във връзка с горното: на някой ако му трябва миграция на продукти от ОпенКарт към Уукомерс, може да ме контактне. Нагласил съм скриптовете и сложната технология (тествано в в production среда), а така и не съм я монетизирал още :rolleyes:

Пий една студена вода, пари няма да получиш, питай @Blinky колко съобщения към него има от хора за такива: "свърши една задача" и после, пий една студена вода. Първо парите, след това работата, задължително и няма капаро вече 100% от сумата.

Поздрави.

Кви безплатни бе? Само този форум тук крета то добра воля. Не съм сигурен колко хостинг трябва да продаде, за да си струва занимавката. Момче, да те светна една мъдрост. Всичко, което е безплатно или с неоправдани цени, рано или късно умира. ;) Ако някой ти каже обратното, значи те лъже. ;)

Затова искай поне 50% предварително. За нови членове даже изцяло предплащане. Аз така правя и нямам ядове, който не му отърва да си търси балъци ;)

Освен това има черен списък и не е лошо да се обновява с новите схемаджии.

Горе