Как влиае промяната на IP-то на сайта

mantaman

Well-Known Member
Ако имам сайт който е хостнат на едно IP заедно с още 20 сайта това пречи ли му по някакъв начин (като изключим линк билдинга помежду им).
И ако реша да го преместа на самостоятелно IP - това с нещо ще му помогне ли и по някакъв начин ще се отрази ли позициите му в търсачката на Г. в положителна или отрицателна насока

От: Как влиае промяната на IP-то на сайта

Толкова СЕО гурута на куп и нито един отговор

Не-гуру отговор:
Не, няма да повлияе.

Добре де тогава каква им е файдата на хората да искат сайтовете да са им на самостоятелно IP - Само заради линкването помежду им ли. Може ли ако някой сайт е наказан (независимо от кой Гугле, Яху или някой друг) това по някакъв начин да повлиае на останалите сайтове които са на това IP

Ако е на shared hosting почти сигурно не влияе IP-то, понеже там ясно се вижда че са много различни сайтове на това IP.

Обаче ако си примерно на VPS с уникално IP и на това IP има само няколко сайта, логично е да заподозре, че са твой. Само разсъждавам обаче, на практика не съм го тествал.

А има ли как Г. да се усети когато сайтовете са на един сървър но с различни IP-та

За сървър май не - единственото, което се сещам е като пуснеш traceroute и видиш, че 2те IP-та седят зад един и същи рутер примерно. И това пак не е доказателство.

Другото е по акаунтите в GWT и analytics - ако са добавени в един и същи акаунт, по whois данните също може да засече, че са твои.
За други начини незнам.

То ясно че ако двата сайта са в един аналитикс значи имат нещо общо, но въпроса е това дали например намалява тежеста им при линкване помежду им и ако върху единият сайт има наложено някъкво наказание това дали се отразява на другите от аналитикса. Според мен не би трябвало защото даден уебмастер, който поддържа сайтовете на 50 клиента може да си ги наблюдава от един аналитикс и това не би трябвало да им вреди. Аз например имам в аналитикса сайтове които са на други хора (аз съм ги удостоверил като мои), а те пък си отвориха акаунти в Адлорд и ползваха безплатните ваучери на Г. Адлорд и не са имали проблем с това.

Горе