Как да ДЕ индексирам от Google страници от сайта си ?

lowriderzzz

Well-Known Member
Искам да де индексирам цяла папка с 4-5 страници в нея от това да се показва в Google.

Знам, че става с с txt файл robots.txt и вътре трябва да се въведе User-agent: *
Disallow: /imenapapka/

В коя директория да ъплоадна txt файла. В основната папка htdocs ли или в самата папка, която искам да де индексирам ?

Също отделно а как мога да де индексирам някой страници, които не са в отделна папка ами в основната (htdocs тоест) и къде да кача файла в този случай ?

От: Как да ДЕ индексирам от Google страници от сайта си ?

Ако си регистрирал сайта в Webmaster Tools,там има опция за изтриване на URL от индекса и кеша на търсачката

Ако си регистрирал сайта в Webmaster Tools,там има опция за изтриване на URL от индекса и кеша на търсачката

Да регнат е в webmaster tools. Може ли да ми кажеш от къде става това ? Мерси.

Давай по-добре в robots.txt, защото искаш да махнеш за индексиране цяла папка, а в уебмастертулса трябда да джиткаш всяко url, освен това зия забрани си важът за всички роботи (поне на книга де :) )
В робота си ги изреждаш както пишеш с Disallow: /imenapapka/ едно под друго и това е. Само най-горе преди тях слагаш "User-agent: *" А файла ти седи в главната директория.

какво точно да напиша ако искам да де индексирам и отделник страници от основната папка където са ми всички страници.

User-agent: *

URL: (stranica1)
URL: (stranica 2)
URL i t.n.

това ли трябва да напиша в робот.тхт файла после в коя папка да го кача.

мерси

Еми да директо url-а:
Disallow: /imenapapka/баница/баница.html
или целата папка
или подпапка
Disallow: /imenapapka/баница/

и си ги решиш едно под друго
Disallow: /imenapapka/баница/баница.html
Disallow: /imenapapka/баница/

и това го пъхам в основната папка (htdocs) a ?

Да в главната където ти седи сайта...или в public_html ако ти е един сайт на хостинга и файловете са му вътре, или пък в saita.com ако има и други и съответните файлове си седят там. Бе в главната директория :D

Не служи ли robots.txt за да каже на търсачките да не индексират дадени страници?
А когато са вече в индекса на гугъл, както може би е в случая,при добавяне на тези УРЛ в robots.txt бота просто няма да ги обхожда а те ще си останат в индекса?

Не напротив, даже робота върши къде по-яки неща. Например наскоро имах проблем с гугъл връзки от стара индексация. Единственият вариант, който ми помогна беше имено забрана на всички url в robots.txt Търсачката се беше бъгясала и ме скъса от 404 (уебмастертулса пишеше като изоглавен) предупреждения. Дори им писах, но най-доброто тогава предложение беше просто да чакам да си се деиндексира от самосебе си, което обаче ич не ме кефеше нали. Чак след като забраних всички така да се каже несъществуваши връзки, бота реши, че всико вече е ок :)
Той реално минава постоянно през robots.txt и се съобразява с това което е указано (не винаги разбира се :D )
А в уебмастертулса е оферта за забранява адреси/връзки към него самият (такива от други гамени), до които той така или иначе няма достъп

след колко време г/д мога да проверя дали е станало както трябва в Г. като напиша страницата и да не ми я показва.

Би трябвало веднага след минаването на бота, но все пак един Гошо знае :)
Но ако е добре индексирана страница, според мен доста ще чакаш. Важното е че уека поуека ще изпада и потребителите няма да я виждат (ако това ти е целта)
Можеш за всеки случай да сложиш и един редирект към нещо си, ако все пак някой влезе от там

абе за страницата с теглене на продуктите (книги) е. Трябва да си функционира, но сега видях в Аналитикса за последната година има около 10-тина души, които са изхиртували да напишат в Г. книгата + изтегли и аз като го написах цъфвам на 1 първа страница :D:D:D:D

Ееее тогава забрана в робота ти е напълно достатъчно :)
Иначе тия 10-на души няма кво да им се притесняваш, кой знае и те кви ботове са :wink:

абе щом са се усетили да пробват да минат тънко, значи не са много ботове. Абе здраве да е, пуснал съм малко аванта се едно. Не е кой знае какво

Пускам още едно мнение за да направя 100, че искам да видя какво се крие зад тази тема :http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=44338 -

дава ми да я отворя само, ако съм имал 100 или повече поста (LOL)

Горе