Как да изградя собствена affiliate/CPA система?

martobg

Member
Здравейте,
Нов съм в този форум и се нуждая от вашата помощ. В момента имам изграден уебсайт, който ще бъде пуснат в следващите няколко седмици. Сайтът предоставя медицински услуги на клиенти и за рекламната кампания искам да се свържа със сайтове на медицинска тематика или близка до нея (примерно bg-mamma, puls.bg) и да им предоставя дългосрочно партньорство на следния принцип:
Тези сайтове ще получават определена сума за всеки клиент дошъл от техния сайт, регистрирал се в моя и закупил съответните услуги, които предоставям. Възможно е в началото сумата да е процент от оборота, който съответният клиент генерира. Клиентите ще бъдат прехвърляни към сайта ми чрез различни реклами - банери, статии, имейли от админи.
В тази връзка имам следните въпроси:
1. Този маркетинг CPA или affiliate се нарича? Двете ми се струват доста близки и ми е просто интересно къде стои разликата.
2. Знаете ли за tutorial-и, където мога да разбера как технически да осъществя връзката м/у сайтовете, следенето на клиентите и всичко останало? Също така приемам и предложения за готов софтуер, който ще върши същата работа.
3. Какво е добре да подготвя преди да отправя предложение за подобен маркетинг към сайтовете?
Благодаря ви предварително.

и двете се нарича :) ама афилейт програма му по старото (оригналното име) .....

трябва ти скрипт за афилейт програма (аз съм тествал този за $ 49 http://www.softservice.org/products_affiliatepro.html) или може да има модул за афилейт програма за магазинати ако е на някоя популярна плтатформа като оскомерс.....

нормално е да плащаш на процент от продажбите но големите сайтове обикновенно няма да навити да работят с теб така... за всеки е специфично де ... но някои по малки може и да се съгласят

От: Re: Как да изградя собствена affiliate/CPA система?

Мерси много за линка. А имаш ли някаква информация относно оформяне на договори м/у фирми (сайтове) за афилейт. Интересува ме по-скоро техническата част, за да няма след време неточности при изпълнението на договора.

От: Как да изградя собствена affiliate/CPA система?

Ами май ще е по-добре да говориш с някой програмист или фирма, които да ти свършат работата, защото дори да намериш нещо наготово, това което искаш изисква поне малко донагласяне.

Да, ще използвам сигурно програмисти за in-house solution, но все пак искам да знам какви технически детайли трябва да включва договорът, за да е правно издържан и да няма след време обвинения тип "Ама аз ти пратих 100 клиента, но системата не ги е отчела."

Според мен трябва в договора да има обяснение какво представлява услугата (но не е задължително), твоите и на отсрещната страна задълженията и съответните неустойки (ако има), когато дадена страна не си свърши работата. Можеш да пишеш че например при техническа неизправност не отговаряш за последствията и т.н. Договорът дава голяма свобода, можеш да пишеш почти каквото си искаш. Ако искаш намери някой подобен по дйност сайт и му прочети условията и може би ще разбереш как трябва да е формулирано.

Горе