Как да купя един определен сайт - Дайте акъл

mantaman

Well-Known Member
Има един сайт с важно за мен име който е на 4 години и половина и от четири години не е обновяван и хората които са работили по него отдавна са го забравили остават му още 6 месеца до изтичането на домейна - сайта е ПР3.
Какво ще ме посъветвате да се свържа с хората които са го правили и да се договорим рискувайки да изпаднат в крайности защото знаят че за мен името на домейна е много важно или пък да изчакам да минат тези 6 месеца и да си го купя защото е почти сигурно че те няма да го направят освен ако сега не им се обада да ги подсетя.
Другото което ме интересува ако купя домейна след шест месеца и сменя тотално дизайна и съдържанието пейдж ранка ще втаса ли автоматично или ще си остане. Също така по важна за мен ключова дума в момента гугле го класира на първа страница 3 място. Прекъсването на акауна и новата му покупка ще се отразят ли на класирането
Поздрави

От: Как да купя един определен сайт - Дайте акъл

Не разчитай много, че ще се дропне домейна.
Има много сайтове, които си стоят и хората си ги плащат, защото имат планове някъде в много далечното бъдеще.

99 процента ще се дропне защото познавам хората които го поръчаха навремето, те отдавна са забравили за него и въобще вече това не ги интересува. Единият процент е момчето което бяха наели и спряха да му плащат, ако го е регистрирал на свое име и е посочил имейл който още ползва да му изпратят съобщение че домейна изтича и той да се присети да си го купи.

Отделно, ако чакаш да се дропне, освен 6-те месеца има още месец чакане (втори шанс за стария собственик), после 30 дни Redemption period, после 5 дни Pending Delete.
Ако изчакаш целия период горе :), и успееш да си го купиш - честито! :D

Получаваш чисто нов домейн, без историята от няколко години и без пейдж ранк. :evil:
Единствено ако има линкове към него, ще спечелиш нещо.

Така че много по-добър вариант е да си го купиш от хората, ако евентуално смяташ, че ще се навият да продават.

Говори с хората и се спазари с тях! Ако не се разберете, купи нов. Няма смисъл да чакаш 6 месеца и накрая да останеш излъган. Щом не им пука за него, няма да ти искат много пари (или пък ще искат?).

Ако аз бях на мястото на онези, щях да искам много! Всеки би достигнал до извода, че за да го търсиш, значи проявяваш сериозен интерес.
За сметка на това пък нищо не е сигурно. След тези месеци дълго очакване може да се окаже, че не си единствения. Не е изключено някой да те изпревари. Изпитвал съм го на гърба си и е адски кофти.
По-добре говори с хората и се моли да излязат разбрани. В противен случай си купуваш домейн, който е близък до този, от който ти се интересуваш. ;)

Не, че разбирам много, но по принцип съм убедителна в споровете и пазаренето.
Ако питаш мен - говори с тях и се опитай да ги убедиш, не че ти трябва адски много, ами че ти трябва. В смисъл - решил си ей така да си вземеш някакви домейни и този влиза в списъка. Ако, не - ок. Така или иначе, вариантът е да те охарчет или да го докопаш без ранг и без нищо след цели 6 месеца.

Нищо не ти пречи да опиташ някаква тактика, ако не стане - най-много пак да се стигне до охарчването. Не е речено да е такава тактика, ами някаква дето може и да проработи. Нз, моето е на елементарно ниво. По-скоро социална психология, отколкото специалната целева група. Ако го смятате за тъпо - ще го трийна.

ако ги познаваш :) както писа по-горе и не съм разбрал грешно :)
звънни им :) да пиете по бира после по още една бира :) и на 3-тата бира кажи абе вие помните ли че на времето купихте еди кво си :) кво стана с него :) че на мен ми трябва точно такъв домейн в момента :)
и има шанс да кажат ми взимай го :Д

Реших ще се свържа с тях пък каквото стане в крайна сметка ще регистрирам нещо с подобно име

П.П.
Всъшност Вие ако бяхте на мое място колко мислите че струва и колко бихте предложили за такъв сайт

Надявай се да не знаят колко пари да искат. Все пак става въпрос за сайт, който се класира на добри позиции, среден PR и домейн на 4 години. Не съм вещ да преценя, но според мен няма да е малко пари, ако се усетят.

Ако има шанс да не се усетят - давай смело. Според мен е добре давстъпиш с нормален разговор, увъртания. Всичко има нужда от увод, теза и заключение.

Можеш спокойно да им видиш ПР и т.н. и като ги ведеш да кажеш как се се прецекал да дедеш еди-колко-си-по-ммалко-отколкото-искаш-да-дадеш-и-за-техния за сайт със статистика-над-тяхната и се надяваш поне те като познати (приятели) да са по-точни...

Като гледам колко се изписа да не става дума за ft.com ? ;)

Като гледам колко се изписа да не става дума за ft.com ? ;)

не става въпрос за money.com :lol:

Горе