Как да монетизирам директория за сайтове?

Green Bars

Well-Known Member
Здравейте,

давайте някакви идеи как да монетизирам директория за сайтове, става въпрос за bulsites.com
За сега така си стои без да се монетизира, но почна да ми омръзва да модерирам всеки ден ей така, без приходи да има сайта.

От: Как да монетизирам директория за сайтове?

Като имах директория монетизирах с адсенс, продажба на линкове и СМС-си - за по бързо одобрение и вип линк. Капеше по малко, обаче ми писна от олигофрени и я продадох. Това да разглеждаш по 10-20 сайта на ден си е голяма мъка.

Слагаш мембършип

От ВИП сайтове трудно се печели, трябва да имаш много посещения за да прати някой. Сложи му някакви реклами и чакай да кликне някой :)

точно така и аз имам 2-3 такива директории , освен да чакаш някой да кликне друго няма много да спечелиш освен за вип линкове , но в днешно време много малко хора плащат за това.

Продажба на линкове е варианта

Не знам реално тук как ще е хавата, но експериментирай в няколко посоки:

- Adsense - не знам реално колко ще печелиш, предполагам не много, но поне да си заслужава модерирането както каза.
- Продажба на линкове - side wide, feature listing, sponsor listing. Но тук са прави - трябва да си е силна директорията и да им носи ако не много трафик, то поне сила, като линк.
- Affiliate - тук не е просто да се служат банери насам натам, а рилейтед банери, примерно на категорията аксесоари - афилиейт програма за часочници, на категория компютри и технологии - периферии, лаптопи и IT джажди.

Ако се сетя друго ще пиша. :)

П.П: Аднах един сайт.:)

Може да пробваш и с афф. банери с услуги ориентирани към уебмастърите. Например хостинг, сток фотос, беклинкинг услуги и т.н.

Ще пробвам значи различни методи в комбинация. То целта е не толкова да се печели, ами да се поддържа качествена директория, но за това си е нужно време, което по някакъв начин трябва поне малко да се изплаща за да има стимул.

Та какво реших за сега: Предлагане на ВИП, мисля на доста достъпни цени или реципрочен линк, вече този който иска ВИП ще прецени кое го устройва от двете.
Ще огранича до 5-10 модерации на ден. Така ще се понатрупат сайтове в опашката за модерация. След това който иска бърз преглед ще плаща с СМС.
Мислих за адсенс, но има в момента в директорията бетинг сайтове и такива за запознанства и не съм сигурен дали не е рисково да слагам адсенс. Другия вариант е ако слагам адсенс да изтрия по-рисковите сайтове, но дали ще си струва това.
Идеята за афф банери е добра, но за ЕН директория. Реално в БГ афф бизнеса е на много ниско ниво.

Ще огранича до 5-10 модерации на ден. Така ще се понатрупат сайтове в опашката за модерация. След това който иска бърз преглед ще плаща с СМС.

Огромна грешка от твоя страна. Има далеч по-добри директории за статии от твоята. Според мен ти просто ще бъдеш забравен като възможност. Помисли над това: Аз ако искам да пусна статия какво ще избера - да ти платя или да чакам неизвестно колко време на опашка, или да я напиша в далеч по-добра директория за статии, където знам, че собственика и се грижи за нея и не иска от мен СМС, знам, че ще я одобри бързо, а и е с далеч по висок PR от твоя?
А бъди сигурен - такива директории за статии има!

Според мен в момента не можеш да я монетаризираш, а само да трупаш история. След време когато стане по-добра и вече има какво да предложиш тогава може да си позволиш да искаш пари да одобряваш статия. Сега единственото което може да направиш - разкарваш рисковите статии като пример сайтове за залагания и др. и слагаш адсенс.

Огромна грешка от твоя страна. Има далеч по-добри директории за статии от твоята.

Кой е казал че става въпрос за директория за статии ?!?!?
Ти четеш ли въобще какво се пише в темата.

Ако бъда честен за директория с ПР2 и посещаемост от 150 души не бих пратил смс.
Значи - Affiliate и Adsense.
Но за адсенс трябва да си вдигнеш трафика - можеш да сложиш описания в категориите. Описанията по 3-4 изречения с ключови думи от тула на adwords.

Кой е казал че става въпрос за директория за статии ?!?!?
Ти четеш ли въобще какво се пише в темата.

Е, значи моя грешка, извинявам се. А относно директорията за за статиите - пак съм на същото мнение. Много малък трафик имаш, много малък PR за да искаш СМС. Не си голям, за да правиш правилата. А и освен това аз не харесвам пращането на СМС и разни такива уловки - пък нека директорията ти даже и да е с PR-10. Иска ли от мен допълнителни неща, разни СМС-и - без мен... .

yurix е прав - помисли как да увеличиш посещаемостта на сайта, как да го направиш атрактивен - тогава ще можеш да имаш приходи и от реклама на Гугъл.

Горе