BullBlogger
New Member
Важно! Темата не е за перфекционисти, любители на качественото съдържание или спамери със слабо сърце
Всеки блогър мрази блог спамерите. Досадно е да триеш полусмислени коментари пуснати само за да докопат линк от блога ти. В същото време може да не ти се ще да слагаш капчи и други затормозяващи потребителите защити. Преди има-няма месец реших да впрегна спамерите да побачкат за мен.
Пробвах на един полузабравен блог с функция на сателитка с потенциал за нещо по-смислено. Проблемът на сателитките е, че нямам време да ги тъпча със съдържание, а ми се ще ботът да ги наобикаля по-честичко, така че като пусна нещо да го намира бързо, а не да го чакам няколко дни да се индексира.
Един вариант да накарам бота да ме наобикаля е да отворя коментарите - всеки ден и без това се тъпчат с десетки. Намерих това плъгинче http://wordpress.org/extend/plugins/comments-cleaner/ , което чисти всички линкове от коментарите. Е, няма как да не мине и някой абсолютно безсмислен коментар натъпкан само с ключови думи (без линкове обаче), но в общи линии за месец получих грубо малко над 2000 коментара. Повечето от тях са "много хубав блог, от къде намери информация за ..." и дрън дрън два-пет реда. Кадърните спамери си правят труда да спинват съдържанието, така че коментарите са дори уникални. Е нямат линкове, но това е проблем на спамерите, а не мой. :lol:
Каква е ползата от цялото упражнение?
ПРЕДИ да отключа коментарите минаваха дни преди гугъл да индексира новото съдържание (естествено при условие, че не го насиля с пинг, букмарк и т.н.)
СЛЕД като отключих коментарите и пуснах една статийка вчера виждам, че днес е вече индексирана. Индексират се дори коментарите в блога, при тях обаче има някакво забавяне, явно дупликейт коментарите объркват бота и не индексира и тези с уникално съдържание толкова бързо.