Как да накарам търсачките да обхождат често сайт.

stuklen

Well-Known Member
Пуснал съм един сайт за новини и актуална информация. И ми се ще да го навестяват по често ботовете. Ежедневно и ежечасно се добавя ново съдържание. Може ли причината в моя случай да е, че сайта е на месец. И без брутални вписвания във всевъзможни директории блогове и т.н. за колко време би станал актуален. т.е. да се посещава често от ботове на търсещи машини.

На какво трябва да наблягам да се случи?

От: Как да накарам търсачките да обхождат често сайт.

Набирай линкове:
- не е зле да си направиш базисното SEO - директории, подписи по форуми (тематични), блог коментари (отново тематични). Не прекалявай - границата между промотиране, активно промотиране и спам е много тънка
- социални мрежи виж темата в предприемач за продажба на isocbox
- туитър и други микроблогове захрани през фийда

после може да развиваш фейсбук страница

едит: може и да пингваш за да си спестиш горната работа, това е обаче крайно неефективен вариант в дългосрочен план. ако бързаш pingomatic.com

• Like
Реакции: spy

Ми повече въпроса ми беше колко време ще му трябва на сайта да стигне до фаза, че да се посещава често от ботовете. За сега залагаме на хубаво съдържание и реклма тип от уста на уста :) . И със споделяне на статии в няколко социални мрежи и форуми в които има "таргетирана група". В случая развиваме областен портал.
Идеята е добра да се направи страница във фейсбук. За сега влагаме ресур, като време и средства главно в съдържанието, а не толкова в разпространяваето.

Ще полсушам съветите ти.

Какво ще рече да пингна ... да се впише сайта автоматично.. :[

Последно редактирано:

Вече около два месеца правя, някой от горе описаните действия индексира се сайта, но началната страница се записва в кеша през 4-5 дена. Може ли да се направи нещо още да се кешира всеки ден? Забелязал съм сайтове на вордпрес, които са на същия живот и се индексират всеки ден. Дали може да е то това, че не сайта ми се различава от "Най-големия". Имам карта на сайта, рсс, постоянно пускам връзки по соц. мрежи форуми и т.н. В мастър тула съм закачил и сайтмапа и рсс-ите .. От никъде не ми дава грешки или проблеми...

Горе