Как да получим помощи за саниране на жилище

dalasweb

Well-Known Member
Как да получим помощи за саниране на жилище - текст

и следва

Очаква се размерът на кредита да варира от 1000 до 5000 лв за жилище, като делът на собственика ще бъде фиксиран в зависимост от обновяването на всеки апартамент.

Погасяването на заема е разсрочено за десет години с 6-месечен гратисен период

Аз ли не съм разбрал помощ а,а после си я връщаш!

От: Как да получим помощи за саниране на жилище

Дам добре си разбрал ... идеята е май да ти станат нещо като гарант

Във връзка с реализирането на проекта Фонд за жилищно обновяване ще подпомага процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми/банкови гаранции.

http://www.mrrb.government.bg/?do=ispa&lang=bg

е тва тогаз не са помощи!

Разбирам да кандидатствам за 10 000 и да върна само 2 000! Е тва ,като при фирмите!

Не си разбрал. Финансират те до 50%. Ако нямаш останалите... тогава теглиш.
Мене главно ме дразни друго. Всичките тия "одити, паспорти и т.н." ще си ги плащаш като арабин, най вероятно на близки до властта фирми.

А какъв е ГПР на останалите 50 % ако избереш варианта да ги теглиш ?

Стойте далеч от потомците на МОШЕ

Някога като си сменях дограмата онази патка от Стилпласт ме убеждаваше да ползвам 20 % отстъпка по програма енергийна ефективност като за целта трябва да взема дограмата на изплащане от някаква банка.

Като сметнеш обаче крайната сума която трябваше да платя по главницата и лихвите оскъпяването излизаше около 40 % от цената която бих платил КЕШ.

Аз и казах не мога ли да взема дограмата по тази програма но да платя КЕШ цялата сума.

Отговора разбира се беше НЯМА КАК, Енергийна ефективност върви само само на изплащане с Чифутски ЛИХВИ и без Вазелин

Тоест всичко е една голяма ИЗМАМА, внимавайте с тези глупости за Енергийна Ефективност и четете малките редове да не духате Попарата

А какъв е ГПР на останалите 50 % ако избереш варианта да ги теглиш ?

То си пише. Основния лихвен процент + 6,5, което е поносимо.
Иначе за останалото си прав. Държавата те задължава да си плащаш лихви, за да ти прави "отстъпки". Един вид, взима ти парите и ги мести от единия си джоб в другия.
И ти да си мислиш че си на далвера :).

Поредната гербава измама, която ще ощипе доста хора. Тия срам нямат.

Поредната измама да заблудят хората за освобождаване от данъци, като имате напредвид че 100 лв. не са нищо в сравнение с това което си платил за саниране. Как пенсионерите, безработните и работещите на минимална заплата, ще плащат заем по 5000 лв. след като едва отделят пари за хляб, тоци, води и др. разходи ? Това са по 50 лв. без лихвата.

Схемата е много проста и аз ще ви я кажа: Целта е банката да си "напазарува" набързо едни недвижими собствености поради невъзможност на по голямата част от населението да си обслужва кредита - а по новия закон за етажната собственост дори да не искаш да се включиш ще те принудят! Това си е истински узаконен лицензиран рекет на държавата, като задължи всички да взимат кредити. По закон искаш не искаш - те буквално идват и на зорлен ти бутат в ръцете кредита, и си с двата крака вътре! Принудително даване на кредити = длъжници и осъдени по неволя и изхвърлени от жилищата, които с години са заделяли пари от залъка си да ги закупят, или ще плащат наем на собственото си жилище. Виждам много осъдени осъдени от банките в близките години, частните съдебни изпълнители ще имат доста работа. Ще бием рекорд по осъдени!

В България стана така че дори частната собственост вече не е неприкосновена, а други могат да я управляват вместо нас! Ами ние сме си виновни защото сме допуснали това! Като никой не протестира така ще е. Мълчанието е знак на съгласие. Никъде по света го няма това което в момента се гласува да става в следващите години.

Преди 2 седмици скъсах един фиш залепен на входната врата за предложение за саниране. Колкото пъти намеря подобен фиш лепнат - толкова пъти ще късам и хвърлям.

Горе