Как да променя този шрифт...

miraco

Member
От: Как да променя този шрифт...

Оправи си енкодинга на UTF-8.
В момента ти е charset=windows-1251 , което не би трябвало да ти създава проблеми по принцип... ;)

а може и да е заради това:

<td width="123"><span class="style3"><a href="index.html">&#хххх &#ххххх &#хххх</a> </span></td>

Редактирай го и сейвни в правилния чарсет.

п.п. тук може и да бъркам, но го виждам с &#хххх (хххх = цифрички)

Но този шрифт излиза на страницата на hubspot.com, на тяхната страница ми дава резултата за моят сайт но с този шрифт...или при мен е проблема на сайта ми.

Според мен проблема е в теб, в сайта ти. Нека и някой друг да сподели опит, понеже моите са предположения. Имах такава бъгня отдавна, но не помня със сигурност от какво беше.

ама дай линк де, няма да го диря сега този сайт :)

От: От: Как да променя този шрифт...

Ако е така давайте съвет как да го оправя...
Вече ти дадоха съвет. Оправи си енкодинга на УТф8

Кирилицата ти е в УТФ8, ти я показваш в ЦП1251
Не съм видял линк, ама това трябва да е. Може и обратното да е.

Всъщност това е!
Във форума пак излиза така щото и форума е в ЦП1251.

Нормално си излиза кирилицата, няма проблеми. Но за тази минута, която отделих да ти разгледам сайта, няколко неща ми се набиха в очи, затова ще ти дам няколко съвета, надявам се, че няма да се обидиш :)
1. Не си избрал подходящи шрифтове, текстовете стоят грозно. Вземи прочети някоя книжка за дизайн. Сложи сан-серифен шрифт, по-едър. по-четлив, линковете стоят също много грозни
2. Не ти е много правилен българския, липсват ти, а имаш и излишни препинателни знаци. Освен това след всеки преп. знак в българския се оставя интервал.
3. Не валидираш полетата във формата за контакт. Това се прави най-лесно с Javascript.
Това е фирмен сайт, трябва да бъде семпъл, информативен, изчистен...

От: От: Как да променя този шрифт...

Нормално си излиза кирилицата, няма проблеми. Но за тази минута, която отделих да ти разгледам сайта, няколко неща ми се набиха в очи, затова ще ти дам няколко съвета, надявам се, че няма да се обидиш :)
1. Не си избрал подходящи шрифтове, текстовете стоят грозно. Вземи прочети някоя книжка за дизайн. Сложи сан-серифен шрифт, по-едър. по-четлив, линковете стоят също много грозни
2. Не ти е много правилен българския, липсват ти, а имаш и излишни препинателни знаци. Освен това след всеки преп. знак в българския се оставя интервал.
3. Не валидираш полетата във формата за контакт. Това се прави най-лесно с Javascript.
Това е фирмен сайт, трябва да бъде семпъл, информативен, изчистен...

Не се обиждам...даже съм ти благодарен за съветите, промених някой неща но пак ми изкарва ироглифи, смених и енкондиха с UTF-8 но пак нищо. Мерси пак за съветите.:roll:

Последно редактирано:

Горе