Как да разбера дали сайта ми е попаднал в Sandbox

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте, искам да попитам има ли начин да разбера дали сайтът ми е попаднал в Sandbox-а на Google.

По основната ми ключова дума до 16:00 часа днес се появяваше на шеста страница в SERP, а сега изчезна от цялата класация.

Ако сайта ми е попаднал в Sandbox може ли да се появява по търсене на второстепенните ключови думи, защото по тях се появява в класирането.

Предварително благодаря за отговорите.

От: Как да разбера дали сайта ми е попаднал в Sandbox

В пясъчника не се попада
Там си още при раждането на сайта
Пясъчника не наказва сайтове, просто алгоритмите за класиране не важат за нови сайтове

Иначе изпадането от серп си е нещо нормално, изчакай малко да видиш какво е станало точно

Има един сайт, който прави някаква проверка, но доколко е верен не мога да кажа..
На мен лично ми изписва "сайтът is possibly penalized or sandboxed by google!" на определен чек и то на сайт, който е на 5+ години...
Може и да го има за нов, не знам.. :D Как па не излези толзоз време..

Как проверяваш позицията? Само ръчно или ползваш и инструменти? Обикновено при двата метода се появяват разлики, при мен понякога са драстични. :)
Щом сайтът ти излиза по друга ключова дума, не би трябвало да си наказан. Провери кои страници са ти индексирани в Google. Напиши site:domain.com и виж кои страници излизат.
Днес как е сайтът? Не се шашкай от моментна позиция, а наблюдавай тенденцията. SEO-то не става за 5 минути. ;)

GeriDineva да знам, че SEO-то не става за пет минути просто се ошашках, защото сайтът е много важен за мен.

Днес сайтът се появява отново и явно не е наказан, така че благодаря на всички, които ми отговориха.

Горе