Този на хостинга. Там няма брояч, а графично представяне на логовете на сървъра. Това е най-верният източник на информация за посещаемостта на сайта. Analytics и прочие са маркетингови инстроменти, не log analyzers
Ами не знам аз от Analystics най-точно виждам колко посещения имам.
Логовете на хостинга не показват ли и ботове, понеже са огромни числа?
Оф. Вярно че имаше. Ама то важно е колко импресии отчита рекламодателя и аз гледам там, не аналитикс или тиксо.Не е нужно да ги забранява, софтуера си показва колко хита има от бот и колко от човекоподобно.
Този на хостинга. Там няма брояч, а графично представяне на логовете на сървъра. Това е най-верният източник на информация за посещаемостта на сайта. Analytics и прочие са маркетингови инструменти, не log analyzers
Е добре тогава защо гугъл ще прави аналистикс ако няма да показва точно. И хората влизат и си гледат от там посещенията щото знаят че са грешни нали.
Ся ще ми кажеш маркитенгови стратегии еди кво си. Колкото и грешно да показва Analystics ще изкара най-точна престава за посещенията на сайта.
Най-точните посещения са логовете на съръвра! Ботовете също са посетители на сайта.
Виж ако искаш да знаеш точно колко човека имаш онлайн това няма как да се случи. Като си включа adblock-ера Г ще ме отчете на кукуво лято. Дори да си направиш система за логване пак може да се логват ботове .
Хората ползват Аналитикса, защото са трета "независима" страна за доказване на импресии при продажба на реклама. Логиката е щом е на твоя сървър можеш да го манипулираш.