Как да рекламираме нов уебсайт ?

brutaaa

New Member
Здравейте и от мен. Все още съм нов в тази област и търсейки начини да изкарам малко допълнителни пари попаднах на този сайт. Искам да ви попитам за идеи и адекватни проверени начини как най-бързо и най-икономично мога да рекламирам новия ми уебсайт. Тъй като все още съм ученик финансовите ми възможности са силно ограничени. Като условия на рекламата искам да отбележа. 1во сайтът е насочен главно към индивидите от мъжки пол които са 16+. 2ро условие е че тематиката на сайт е насочена само към 4-5 държави. Въпросът ми е как мога да достигна към мъжката аудитория от тази възрастова група в тези държави най-лесно и най-бързо? Вторият ми въпрос е дали добавянето на мета тагове в сайта е достатъчно за да се вижда от търсачките след определен период от време ?

От: Как да рекламираме нов уебсайт ?

Facebook реклама, те предлагат да си избереш - мъже или жени.

Re: Как да рекламирам уебсайт

най-лесно е с адурдс ама ще струва парички ако не внимаваш доста парички може да глътне иначе търсиш сайтове които имат аудитория която ти трябва и си купуаш реклама от тях добро място да започнеш е секцията Пазар подсекция Реклама

иначе да и във феисбук може да пробваш

Последно редактирано от модератор:

Първият ми въпрос е има ли някакъв абсолютно безплатен вариант /макар и не толкова резултатен/
Вторият ми въпрос е дали гугъл проверява кликванията през даден линк на адуордс. Защото няма да ми е много приятно някой си тарикат да ми източи парите през сайта си само защото гугъл са ми пратили там обявата.
Трети въпрос С каква сума бихте ми предложили да стартирам кампания с адуордс, по какъв начин да разпределя средствата и каква цена на клик да сложа? Интересува ме също какво печеля ако сложа по-висока цена на клик?

Adwords излиза много скъпо. Реклама във Фейсбук е много на сметка, много вероятно е да ти излезе дори по-евтина от оферти в български сайтове. Безплатна реклама - по сайтове за обяви, при някои има възможност да сложиш линк към сайта си. Има и един сайт за обмяна на банери - insert.bg (коефицента май е 2:1), но ако сайта ти няма посещения и твоите банери няма да се показват по партниорските им сайтове.

Adwords излиза много скъпо. Реклама във Фейсбук е много на сметка, много вероятно е да ти излезе дори по-евтина от оферти в български сайтове. Безплатна реклама - по сайтове за обяви, при някои има възможност да сложиш линк към сайта си. Има и един сайт за обмяна на банери - insert.bg (коефицента май е 2:1), но ако сайта ти няма посещения и твоите банери няма да се показват по партниорските им сайтове.
Гледай датата на последния пост, че тук не обичат много такива изцепки и ще ти изплющят някоя "червена" репутация и няма да можеш да си пуснеш обявата докато не "позеленееш".

Видях датата след като го написах, но темата си е актуална. Аз в началото много се чудех къде да рекламирам и загубих и пари покрай пробите. Не навсякъде има добра ефективност. Може би трябва да пуснем една тема - къде да не си давате парите за реклама :) но не знам дали някои хора няма да се обидят. Мога да изброя поне 3 сайта.

Re: От: Как да рекламираме нов уебсайт ?

Ще ми е от полза подобна тема, така че споделяй къде да НЕ рекламираме, макар че всичко е до ниша и цели на сайта.

Нищо, то и нишата ако споме е ще е супер. Такова ноу хау си е ценно за всеки. ;) И за кой пазар също. :)

Къде да рекламираш и къде не, зависи от сайта ти, от целите, и от бюджета.
Например за някои сайтове реклама по ТВ е най ефикасна, докато за други е абсолютно немислима.

Горе