Как да си оправим Windows 7?

Green Bars

Well-Known Member
Ще станат 3 години от как го инсталирах уин 7 и напоследък си лагва доста.
Някакви идеи как да го пооптимизирам малко ?

Не ми се иска да преинсталирам, че си е доста занимавка.

От: Как да си оправим Windows 7?

И аз така си мислих, но след преинсталацията се родих. Оптимизацията може да стане, като изчистиш всичко ненужно, но ефекта е краткотраен.

човек с риск да звуча като продавач и не по темата

вземи си едно ссд и преинсталирай няма да си познаеш компютъра гарантирам :)

Иначе - Аз ги кърпя с с това http://download.cnet.com/Advanced-SystemCare/3000-2086_4-10407614.html

и чистя заразени с malwarebytes
(понеже оправям компютрите на цялата рода почти + на някой познати безлатно ) не е като да нямам случай за решаване

но обикновенно са за преинсталация

SSD от бързите (Samsung или Intel) + Windows 8.1, стига със 7. И летиш.

Пропуснах най-важното може би – лицензиран (закупен) ключ за Win-8.1. Това е по-задължително дори и от SSD-то.

С някоя Linux дистрибуция сигурно и ще се качиш на луната :), при D0ge.

101559-dogecoin-mining-gif-HD-Imgur-Dbxi.gif

И аз съм доволна от Advanced SystemCare, освен нея ползвам и Dll-files.com fixer /има я кракната в замунда/.
Ако пуснеш и двете програми, ще се учудиш колко ненужни файла и системни грешки /Dll-files/ ще ти покажат.

Определено могат да закърпят положението временно.

Използвам Linux Ubuntu от 6 години вече и никога не съм имал причина да го преинсталирам. Единственото, което правя е да изтривам кешовете на браузъра веднъж в месеца.
Няма нужда да се впускам в обяснения колко е велика концепцията на Линукс и подобни приказки, но мога да ти гарантирам едно- това е бъдещето на операционните системи, почти всичко иновативно нещо, което се появи в Убунту, се появява и в следващите версии на Уиндоус, и това не е защото Майкрософт преоткрива топлата вода, просто си крадат.

Не напразно вече най-популярната телефонна OC- Android е линукс базирана.
Не напразно 91% от топ 500 на най-мощните суперкомпютри в света вървят на Линукс.

Знам, че промяната винаги е трудна, но предвид факта, че тази ОС е безплатна, лесна за употреба и невероятна по всички останали качества, мога да те съветвам само едно- опитай!

Горе