Как да търся в Google... ?

lowriderzzz

Well-Known Member
Здрасти! Не това не е въпрос, който баба ми го е задала, а ето какво имам предвид:

Захванах се малко сериозно напоследък със SEO и отмервам всяка промяна, която правя по сайта как ще се отрази на класирането в SERP-a.

Работата е там, че не мога с точност да определя, защото когато търся в Г. по дадена ключова дума от моя сайт то винаги ми я показва по-нагоре от колкото, ако я търси някой друг. Това e сигурно, защото Г. вече има информация за мен и това какво най-често търся и следователно праща по-горе в класиранено тези резултати, които най-често съм търсил и кликал.

Т.е. с други думи това, което ми показва на мен е различно от това, което ще покаже на друг потребител.

Та въпроса ми е: Как да търся в Г. , за да ми покаже "безпристрастни" резултати (т.е. резултати, които няма да са повляни от моето минало поведение в търсачката) без да се налага аз да ходя на друг компютър.

Прокси има ли или не си знам там чалъм някакъв. Някой да знае?

Благодаря

От: Как да търся в Google... ?

Използваш софтуер за проверка на позиции, примерно traffic travis или cute rank. Другия вариант е да търсиш ръчно през "чист" браузър (режим инкогнито). За Chrome е комбинация ctr+shift+n , за мозила ctrl + shift + p

Използваш софтуер за проверка на позиции, примерно traffic travis или cute rank. Другия вариант е да търсиш ръчно през "чист" браузър (режим инкогнито). За Chrome е комбинация ctr+shift+n , за мозила ctrl + shift + p

"чист браузър" - трябва ли да съм се log out от акаунта ми в G. ?

Да, имаш персонализирано търсене. За целта е добре да се ънлогнеш от Google акаунтите си (от техните продукти), да изчистиш кеша и хисторито, и най-вече да минеш през друго IP, така ще видиш това, което би видял обикновен нелогнат потребител, изключвайки момента и с локъл оптимизираните бизнеси. ;) Защото и този момент също го има.

Аз лично минавам през проксита.

От: Re: Как да търся в Google... ?

Да, имаш персонализирано търсене. За целта е добре да се ънлогнеш от Google акаунтите си (от техните продукти), да изчистиш кеша и хисторито, и най-вече да минеш през друго IP, така ще видиш това, което би видял обикновен нелогнат потребител, изключвайки момента и с локъл оптимизираните бизнеси. ;) Защото и този момент също го има.

Аз лично минавам през проксита.

Усетих се и аз, че това ще да е начина г/д, но как по-точно да мина през друго прокси/IP ?

Да, трябва да си разлогнат. Чист браузър означава да е изичстена история, кеш и кукита най-общо казано. Инкогнито е режим при който тези неща са "изчистени", и като затвориш браузъра не се запазват. Не знам за прокси, но за точни резултати е добре да бъде българско IP.

Обаче да си следиш позициите на множество фрази е по-добре да си ползваш софтуер или уеб базиран инструмент, лично мнение.

Re: От: Re: Как да търся в Google... ?

Усетих се и аз, че това ще да е начина г/д, но как по-точно да мина през друго прокси/IP ?

Има такива сайтове, като hidemyass и подобни, просто потърси. Честно казано, най-реално ще е да имат BG IP-та, ако ще чекваш локално. И да видиш къде е това IP„ като град. ;)

Да, трябва да си разлогнат. Чист браузър означава да е изичстена история, кеш и кукита най-общо казано. Инкогнито е режим при който тези неща са "изчистени", и като затвориш браузъра не се запазват. Не знам за прокси, но за точни резултати е добре да бъде българско IP.

Обаче да си следиш позициите на множество фрази е по-добре да си ползваш софтуер или уеб базиран инструмент, лично мнение.

ДОбре - мерси.

Изтеглих го това Traffic Travis - ей сега ще го инстална и ще се почовъркам малко с него.

Traffic Travis вади резултатите по локал IP , т.е примерно ако си във Варна ти вади резултати за това местоположение. Според спецификата на нишата и фразата, в София сайта ти може да е на различна позиция. Освен това ако има локал бизнеси в резултатите, тях също ги брои като позиции. Примерно може да ти показва 13 позиция, но на първа страница да има 6 резултата за локал бизнес, ти реално пак ще си на първа страница, на 7 позиция. Като цяло е точен софтуера, единствено това може да ти даде отклонения.

От: От: Как да търся в Google... ?

Traffic Travis вади резултатите по локал IP , т.е примерно ако си във Варна ти вади резултати за това местоположение. Според спецификата на нишата и фразата, в София сайта ти може да е на различна позиция. Освен това ако има локал бизнеси в резултатите, тях също ги брои като позиции. Примерно може да ти показва 13 позиция, но на първа страница да има 6 резултата за локал бизнес, ти реално пак ще си на първа страница, на 7 позиция. Като цяло е точен софтуера, единствено това може да ти даде отклонения.

Аха ясно. Е по-принцип за този сайт, който следя нишата не е за локал биз, но пак е добре да се знае това.

А другия софт. който каза cute rank - и той ли е така ?

Малии не съм предполагал че има по прости членове от мени
Винаги съм се смятал за прост и елементарен член, но съм се бъркал
Голям пропуск, сега трява да наваксам и да се докажа като умник
Щесе прекръстя три пъти и ще кажа амин

Горе