Как да увелича продажбите от сайта си?

Desisslava Dimitrova

Active Member
Здравейте,
Моля за съвет!
Какво не правя както трябва?

Имам сайтове, които са на афилиейт. Избрала съм си няколко партньори, които съм сигурна, че не лъжат. В общи линии, предлагам услугите на един сайт за групово пазаруване, една туристическа агенция и онлайн резервация на хотели и самолетни билети. За момента съм класирала на първа страница думи с по-малка конкуренция и по-общи, като евтина почивка на море, евтини квартири на море, почивка във Велинград и други подобни. Трафикът ми е предимно от търсене по тези ключови думи. Не са много, но все пак е някакво начало.
Например от евтина почивка на море идват по около 30 - 40 човека на ден. Тук може да видите и страницата с тази ключова дума. Сложила съм и оферти с намаление и резервация на хотели, така че да има за всеки вкус. Но положението е трагично. В общи линии трафик има, а продажби не. И ми е много странно, защо при положение, че има интерес и потребителите влизат в моя сайт и излизат през офертите или полето за резервация, конверсията е малка? Имам две, три покупки за онлайн резервация на хотели, а от офертите с ваучери - нищо, въпреки, че там влизат повече.

От: Как да увелича продажбите от сайта си?

Здрaсти,
Трябвa дa зaсилиш трaфикa, пусни тaргетирaни реклaми от фб и aдуърдс. Поздрaви

Знам, че трябва да се засили и да се вкарат още много думи. Но това е бавен и труден процес. Въпросът ми беше при положение, че имам класирани думи, които осигуряват таргетиран трафик, как да си увелича продажбите.

Колко ти е дневния трaфик?

Различно, между 70 - 150 от основния домейн. Поддомейните са с по-малък.

Мисля, че не само трафик е нужен, и малко повече работа по дизайна. Нещо не ме грабна визията. Както ти е Баунс рейта, защото видях някои неща малко ме притесниха. С 17,3" съм и бекграунда ми свършва в нищото. Горното меню е голяма бъркотия. И все ми седи зареждайки се в бразузъра. Обвинявам бекграудна и може би плъгина или функцията, която го управлява. :)

Няма да е зле едно лого да сложиш. И да запълниш малко дясната част на хедъра. Преведи някой неща - Leave a Reply или ги махни. Както и Copyright Почивка в България и чужбина. Powered by Project AR2 and WordPress. - това също може да го поправиш. Иначе сайдбара ми е странен така в ляво. Но ако имаш добро CTR на рекламите, нека си е там. А хоумпейджа - otdihbg.com - нещо го няма никакъв. Мисля, че конверсията е слабото звено тук. Ако искаш да помагам с нещо, казвай. Нещо и темата малко не ме кефи много. ;)

От: Re: Как да увелича продажбите от сайта си?

Мисля, че не само трафик е нужен, и малко повече работа по дизайна. Нещо не ме грабна визията. Както ти е Баунс рейта, защото видях някои неща малко ме притесниха. С 17,3" съм и бекграунда ми свършва в нищото. Горното меню е голяма бъркотия. И все ми седи зареждайки се в бразузъра. Обвинявам бекграудна и може би плъгина или функцията, която го управлява. :)

Няма да е зле едно лого да сложиш. И да запълниш малко дясната част на хедъра. Преведи някой неща - Leave a Reply или ги махни. Както и Copyright Почивка в България и чужбина. Powered by Project AR2 and WordPress. - това също може да го поправиш. Иначе сайдбара ми е странен така в ляво. Но ако имаш добро CTR на рекламите, нека си е там. А хоумпейджа - otdihbg.com - нещо го няма никакъв. Мисля, че конверсията е слабото звено тук. Ако искаш да помагам с нещо, казвай. Нещо и темата малко не ме кефи много. ;)

И при мен на телефона не излиза добре. Ще коригирам това, за което пишеш. А как да вдигна конверсията? Примерно за страницата, за която питах в първия пост.

Последно редактирано:

Трaфикът е достa скромен. Трябвa ти поне 300-400 нa ден, опрaви и сaйтa и ще тръгнaт нещaтa.

Дизайна е мнооого зле, да не използвам други епитети. Учудващо е, че въобще има посещения и някакви продажби. Без да се инвестират пари в хубав дизайн, не можеш да очакваш хората да идват и да снасят. Това е първата стъпка. След нея можем да започнем да обсъждаме другите.

Как разбираш, че хората не са влезли на линка от твоя сайт, не са си запазили сайта и след това не са направили резервация по телефона?

Как разбираш, че хората не са влезли на линка от твоя сайт, не са си запазили сайта и след това не са направили резервация по телефона?
Ами, ако резервират хотели, в сайта първоизточник телефони не дават. Всичко става онлайн, чрез туристическата агенция. Ако пък са влезли в сайта за групово пазаруване, там не могат да си ползват намалението, ако не поръчат съответния ваучер за почивка пак онлайн.

Re: От: Re: Как да увелича продажбите от сайта си?

И при мен на телефона не излиза добре. Ще коригирам това, за което пишеш. А как да вдигна конверсията? Примерно за страницата, за която питах в първия пост.

Мисля, че трябва генерално да се помисли за нова тема. ;) От тук ще е много копане. :) Мммм, чакай да помисля, имаш ли заделен бюджет за тема? Или?

Това не е лошо:

http://tf.dtbaker.com.au/wordpress/travel_island/

http://pavodemo.com/wpopal/focus/

http://www.industrialthemes.com/made/

Нещо такова.

Супер са и трите предложения. От това трябва да се започне.

Ами, ако резервират хотели, в сайта първоизточник телефони не дават. Всичко става онлайн, чрез туристическата агенция. Ако пък са влезли в сайта за групово пазаруване, там не могат да си ползват намалението, ако не поръчат съответния ваучер за почивка пак онлайн.
Е добре де, а агенцията няма ли телефони? Или поръчки могат да се правят само онлайн?

По принцип темата ми е подобна на твоите предложения, но аз я поокастрих.

Е добре де, а агенцията няма ли телефони? Или поръчки могат да се правят само онлайн?
Резервациите се правят само онлайн. Не дават телефоните на хотела или квартирата, както примерно е в Почивка.бг.
Започвам да си мисля дали пък да не взема да агитирам малките хотелчета да ги рекламирам. Може би се лъжа, но май хората все още не вярват в онлайн пазаруването, резервациите и ваучерите. Аз примерно няма да си поръчам онлайн резервация, а ще търся обява с директен контакт.
Преди време пуснах анкета, примерно като търсят почивка във Велинград, какво искат да видят. 15% отговориха, че искат ваучери, 15% - онлайн резервация и останалите искаха да се свържат по телефона и да резервират направо. Но като се замисля, от 800 - 900 уникални от една дума, 15 % вляизат например в сайта с офертите, това са 135 човека. От тях поне един, двама да си купят ваучер... Това е на теория де, но на практика покупка няма.

Последно редактирано:

Дизайна е зле, няма тръст. Как да поръчам в страница, която изглежда от 2004та най-късно.

Да, трябва дизайна да се смени коренно. Монетизацията е с афф., което ще рече, че дизайна е водеш фактор, както и текстовете трябва да имат малко или много психологическо въздействие, тоест да подтикват към действие трафика:) Не се скъпи за хубава тема, то инвестииците се избиват. Още повече, че вече имаш и трафик, само трябва да го обработиш този трафик да конвертира:)

Дизайна е зле, няма тръст. Как да поръчам в страница, която изглежда от 2004та най-късно.
Колкото и да е странно, въпреки лошия дизайн и всичко останали минуси на сайта, хората кликат на линковете и влизат в сайтовете, който рекламирам, включително и в този за групово пазаруване. Разглеждат офертите, към които съм ги насочила. В общи линии от моя сайт влизат където трябва и гледат, но не купуват. Поне така показват отчетите на сайта за групово пазаруване и туристическата агенция. От статистиката им се вижда, че има доста посетители дошли от моя сайт, бонус рейта е между 50% и 75%
Пак казвам, имам няколко резервации за хотели, но няма закупени ваучери с намаление от сайта за групово пазаруване. Това не мога да си обясня.

Ако твоя баунс е 50-75% това е доста високо, опитай се да го свалиш под 50 с повече снимки, по-големи четливи и грабващи тайтъли, повече грабващ текст в началото на страницата.

Разбира се и нов дизайн преди всичко това. Една хубава тема за WP е 50-60 долара, направо без пари, а изглежда професионално и всичко.

Ако тоя баунс е вече на афф страницата това значи, че нямат грабващи оферти твоите хора и посетителите ти не са доволни. Пробвай с други оферти или още партньори.

Горе