Както се разберете, на мен air доставката стана за 3 дни, като 400$ платих за около 70кг електроника, после ддс като плащах на dhl ( идва ти до вратата ) - платих им ддс, като ддс-то е и върху доставката
имам предвид, че пратих му парите + 400$ за доставка, с пълномощно на фирмата към dhl те освободиха пратката и след 5 дни бяха на адреса ми и ми донесоха фактура, платих кеш ДДС-то, понеже те са го заплатили преди това и така...
Комплексно е, държавата субсидира малка част от стойността на пратката. Ако сте забелязали всичко е с баркодове - много по-малко хора са нужни за обработката на пратките. Освен това летището в Хонконг е най-голямото карго летище в света. Ежеминутно има карго полети към всевъзможни точки на света. И като капак, според правилата на всемирния пощенски съюз, стойността на пратките е обвързана с икономическото развитие на страната. Та благодарение на тези неща Китайците могат да си позволят евтини пратки.
П.П.
В Китай има опция да изпращаш пратки с абонамент. Абонамента на месец за САЩ струва 20-тина долара. Можеш да пращах десетки хиляди пратки за 20 долара до САЩ
Не само китайците пращат безплатно, има много оферти в ebai. Наскоро поръчах една пратка от човек, който е в Германия и предлагаше безплатна доставка до САЩ. Пристигна за по-малко от седмица.
Една част от стоките се произвеждат по пътя. Един кораб с няколко стотин китаеца се товари и тръгва. По пътя произвеждат. Така разходът за производство се вдига малко, а разходът и времето за транспорт се намаляват силно. И като се разпредели между многото стоки, ето ти безплатна доставка.
Това е така за големите доставки. Но например за малките?
Преди месец си поръчах фенерче от ибей за 2,7 паунда. Пратиха го от хонг конг с безплатна доставка.
Дори и да е включена доставката в цената, пак е прекалено евтина.
те не пращат само твоето фенерче, те в този самолет ще натоварят стотици, ако не и хиляди пратки. Пропорционално им се разпределя разхода за превоза и така не го усещаме.
Аз съм правил поръчка от DX за под долар. Беше ми тестова поръчка в началото и исках да видя дали ще дойде. Нямаше проблем с нея. Явно разчитат на обща печалба и не гледат отделния клиент. Дори да губят от мен, печелят от другите и като теглят чертата са доста напред.
И аз съм се чудил, най-близко и логично звучи отговора на chokoev...
То вярно, че от Китай се товарят хиляди пратки, но тия пратки се доставят в европа например и от там до БГ, колкото и да е пощенските разходи до БГ от която и да е европейска столица, са си пари, за ключодърждател например.
поръчах 4 таблета с безплатна доставка от Китай, на стойност 227$ ще имам ли мито??? Или само ДДС? Да правя ли предварително пълномощно на тяхно име или да чакам да ми се обадят.
Около долар струва на китайските производители всяка дребна пратка, при количество вече ползват отстъпки. Това означава, че ако си купиш протектор с фрее доставка за 2.99 $ за тях остават около 2 долара крайна цена. Някъде преди време беше подробно обяснено и цените на всяка куриерска фирма, само не си спомням дали не беше руски форум