Как може да докарате 100 хиляди потребителя дневно до един ваш уеб проект?

Ivo94

Well-Known Member
Отговор за момента няма да намерите в тази тема, но ми е интересно ако това е целта ви как и по какви начини бихте дръпнали този сериозен трафик към някой ваш проект?

От: Как може да докарате 100 хиляди потребителя дневно до един ваш уеб проект?

За какъв език говорим. За БГ сайт ако не е с някакви черни техники много трудно се докарва такъв трафик.
Сайтовете дето го имат сa малко - големите медии Дневник, Блитц, Дир.бг , АбВ/Гювеч, Замундата, Продавалника, Спортал

Единствения начин е да се опитва с фб черни методи, но не мисля че трафика ще е постоянно толкова висок за по-дълъг период

За 100 000 стабилен трафик на ден тук няма как да стане, но за ЕН сайт би било възможно. Без бюджет най-важните неща, които могат да ти докарат този трафик според мен са:

1.Редовно вкарване на контент в сайта, ежедневно!
2.Добре развити социални профили във фейсбук, туитър, пинтерест и инстраграм.
3.Подходящ домейн с много търсения в гугъл и с ниска конкуренция.
4.Намираш активни форуми из нета по същата тематика на сайта ти и яко спам :)

Това са главните БЕЗПЛАТНИ начини, по които да си докараш посещения всеки ден.

Интересно ми е някой от форума дали прави тези посещения в някой свой сайт за да даде съвети? Записвам се за темата.

Ако е проект за сериозен бизнес черните методи се изключват :) говорим само за уайт техники а езика няма значение дали е Ен или БГ. В случая обсъждаме как бихте докарали този трафик. С обяви, социални мрежи, букмаркове, форуми и подобни ...

100K на ден с FB е напълно възможно.

За бг. макса който съм удрял за един сайт е бил 40к. , ако не ме бяха резнали можеше и да ги стигна.
Иначе важното е сайта да е огромен, и да не слушаш кво ти пее радиото ами да си правиш квото си знаеш.

П.С. Говоря за трафик от гугъл не от фб.

Фейсбук баце. Правил съм доста повече на ден при късмет и много работа.

Лошото е, че ако ги докараш от Facebook, няма да са постоянни :)
Тоест.. вкарваш ги днеска.. и ако утре нямаш страници, ще имаш не повече от 500 :lol:

Иначе... бая работа ще ти трябва.. сателитни сайтове.. пари за сео гурута... реклама(брандинг).. и след някой друг месец в разход (около 100 бона може би), може и да докарваш някъв що годе добър трафик..

То пък щото от гошо трафика е постоянен :lol:

Имаме си пример в Бг, сравнително нов сайт с яко реклама по телевизията и докараха трафик над 100к , при това предполагам голяма част им е директен .
Говоря за Продавалник.

С оригинално, търсено и уникално съдържание можеш да минеш и без 100-те бона и брандинга. Има стотици USA лични блогове (подчертавам не сайтове, а блогове), които правят по 100к уникални на ден. Блогове на хора, които ходят на работа, занимават се с различни неща и основната им цел не е "Как да наблъскам неска 100 000 от фейсбука". Фейса и Twitter-а носят трафик до едно време и после оставяш с едно нищо. Според мен е по важно да се наблегне на съдържанието в сайта от колкото на социалните мрежи. Не казвам, че трябва да бъдат пренебрегнати, но пък да чакаш само на тях и да си губиш времето и енергията в лайкове и фенове....

Форума в който пишем в момента е живият пример за това какво искам да кажа.

Статистиките на форума в социалните мрежи:
Facebook - 1800 фена
Twitter - 129 последователи

Статистики в Alexa:
World - 22,000
BG - 33

:)

Горе