Как монетизирате вашите Facebook страници?

Ivo94

Well-Known Member
Повечето постове в момента във форума са свързани със социалния гигант Facebook, но много в малко от случаите става въпрос за това как и по какъв начин се монетизират фен страниците. Предполагам този пост ще стане една много добра тема и разбира се наръчник за повечето потребители, които искат да вложат средства или време в развиването на каквато и да било страница. Споделете вашия опит или начини, за които знаете или сте прочели някъде :)

От: Как монетизирате вашите Facebook страници?

Поздавления за темата! :) Записвам се да следя, но може и споделяте нещо и за др. социалки. Google+, Pinterest, Twitter, Linkedin и т.н.

Не е лошо като идея, трафика реално е много сходен, споделяне на линкове или медия ...

Как монетизирате вашите Facebook страници?

Споделете вашия опит или начини, за които знаете или сте прочели някъде :)

Аз мисля, че никой няма да ти каже как си монетаризират страниците. Просто защото никой не иска да казва как си печели парите, и да му вземат хляба, конкуренция му викат!

От: От: Как монетизирате вашите Facebook страници?

Аз мисля, че никой няма да ти каже как си монетаризират страниците. Просто защото никой не иска да казва как си печели парите, и да му вземат хляба, конкуренция му викат!

Един вид никой да не споделя нищо повече :) така ли, защото има конкуренция :)

Знаеш ли колко "разузнавачи" има, които само стоят и чакат наготово и като видят нещо и веднага бързат да го правят, да откраднат идеята. Вече имаме такива случаи във форума, такива образи, които крадат идеята и домейните. А какво пречи да го направи това и с фирмите? Бъди сигурен, че който напише: "тази фирма ми плаща пари да я рекламирам, веднага ще има хора, които да и пишат и да свалят максимално цената, само за да направят мръсно или да спечелят някакви жълти стотинки.

Знаеш ли колко "разузнавачи" има, които само стоят и чакат наготово и като видят нещо и веднага бързат да го правят, да откраднат идеята. Вече имаме такива случаи във форума, такива образи, които крадат идеята и домейните. А какво пречи да го направи това и с фирмите? Бъди сигурен, че който напише: "тази фирма ми плаща пари да я рекламирам, веднага ще има хора, които да и пишат и да свалят максимално цената, само за да направят мръсно или да спечелят някакви жълти стотинки.
Не говорим за точни фирми или публикациите им а за общи методи на монетизация. Примерно чрез Адсенс сайтове е ясно, чрез афилиейти също, но подхода или подсилването на ефекта би било полезна информация, така съгласен ли си :)

--------------------

Последно редактирано:

Не говорим за точни фирми или публикациите им а за общи методи на монетизация. Примерно чрез Адсенс сайтове е ясно, чрез афилиейти също, но подхода или подсилването на ефекта би било полезна информация, така съгласен ли си :)

Ми аз ти казах един метод, в предния ми коментар! Директна реклама на фирми и услуги. Но тук няма значение големината на една страница, ще оцелеят само най-знаещите и можещите!

аз преди видях една ФБ страница (на забавна тематика) в която човека постваше adwise.bg (мисля!) линкове и публикациите изглеждаха като обикновените (не може да разбереш, че кликаш на рекламен пост)

Ми аз ти казах един метод, в предния ми коментар! Директна реклама на фирми и услуги. Но тук няма значение големината на една страница, ще оцелеят само най-знаещите и можещите!

Знаещите и можещите са поканени тази година за повече обяснения на "яхтата на двойкаджията Иван" :) това в кръга на шегата. Не мисля, че сме в този форум, за да описваме фирмени щпионажи а начините и методите за повече приходи чрез мрежата

Разбира се. Днес няма да казваме и споделяме нищо. Да мре народа гладен, на кого му пука. Само защото сме егоисти и алчни, мислим само за собствената си изгода.

Ха, как така си призна, че няма да споделяш нищо? Не очаквах такова признание от теб, че чакаш наготово и не би споделил нищо, при положение, че според твоя подпис точно ти би трябвало да си най-компетентен по темата: даваш консултации по онлайн маркетинг в блога си, също така имаш цяла секция с обяснение как да се печели и да се успее във Фейсбук. Я сподели малко тайни, на нас, незнаещите!

Ти споделяш ли с мен? Не. Защо аз да споделям с теб? :) Как искаш да споделям нещо с клиент, преди той да е споделил с мен?

Ако ще се карате си направете ваша тема :) ако ще помагате на останалите потребители може да останете :)

Не мисля, че сме в този форум, за да описваме фирмени щпионажи а начините и методите за повече приходи чрез мрежата

Ivo94 - вече съм настроен с подозрение към всичко свързано с това. Никога не знаеш кога и кой ще ти направи номер. Ето и малко опит, точно по темата: В една специализирана, тематична група във фейсбук пускам съобщение, че търся контакт с рекламни агенции. И в следващия момент аз съм баннат от групата точно заради това. И никой от администраторите не си признава. А администраторите са точно "сео гурута". Хайде, ще спра до тук, останалото друг път. Та мисълта ми е, че понякога трябва да бъдете решителни и да рискувате, да измисляте нови неща, и да сте готови да се изправите срещу някой самозванци, които трудно допускат външни хора до себе си.

Ако ще се карате си направете ваша тема :) ако ще помагате на останалите потребители може да останете :)

Не се караме, просто се заяждам с него, защото е със самочувствие, което няма покритие. В тази тема директно го попитах какво може и да сподели, а той направо си каза, че няма да споделя, и това при положение, че предлага абсолютно същите услуги, за които се говори в тази тема.
Ето ти човек, който стои и чака наготово и попива информация, без самият той да сподели нещо и да бъде полезен на другите.

Ivo94 - вече съм настроен с подозрение към всичко свързано с това. Никога не знаеш кога и кой ще ти направи номер. Ето и малко опит, точно по темата: В една специализирана, тематична група във фейсбук пускам съобщение, че търся контакт с рекламни агенции. И в следващия момент аз съм баннат от групата точно заради това. И никой от администраторите не си признава. А администраторите са точно "сео гурута". Хайде, ще спра до тук, останалото друг път. Та мисълта ми е, че понякога трябва да бъдете решителни и да рискувате, да измисляте нови неща, и да сте готови да се изправите срещу някой самозванци, които трудно допускат външни хора до себе си.
SEO пазара е доста стеснен в БГ и за това се случват подобни изцепки, аз заради това отдавна работя само по мои проекти или в съдружие с доказали се, лоялни към мен партньори

1. Продажба на линкове
2. Афилейт линкове
3. Ежедневно шерване на линкове към сайт за определена цена или до постигане на желания резултат от клиента. Или може да пуснете абонаментни планове, макар, че първото е точно такъв вид.
4. Платен линк ексчейндж м/у фейсбук страници. Масово се употребява в Турския пазар, за другите не знам.
5. Когато имате голяма аудитория (фенове), може да пуснете/дадете страницата под наем за определена цена.
6. Месечен абонамент за пинната публикация (това дето обикновено стои най-горе в страницата).

@Странник, доволен ли си? Понеже не съм гений и скръндза, като теб, който се страхува да не му откраднат "начините"... знам само за тези варианти.

Ха. Adolini вместо да сподели малко практика от неговия опит, предпочете да сподели лично с мен отрицателна, негативна репутация с определението: "Днес не съм в настроение. Ти печелиш наградата! :) "

Интересно, аз като ви казвам, че има тарикати не вярвате. Та вижте му подписите в неговия блог, какви услуги предлага, и то срещу заплащане. Смятам, че той е един от хората, които може и би трябвало да сподели малко опит, така както го направих аз или nortrant или Ivo94. Но той не - стои и чака да попива наготово, даже и обеща да се запише да следи темата, и също така високомерно каза, че нищо няма да сподели с нас. Иска да вземе без да даде! И после другите му виновни!

Ха. Adolini вместо да сподели малко практика от неговия опит, предпочете да сподели лично с мен отрицателна, негативна репутация с определението: "Днес не съм в настроение. Ти печелиш наградата! :) "

Интересно, аз като ви казвам, че има тарикати не вярвате. Та вижте му подписите в неговия блог, какви услуги предлага, и то срещу заплащане. Смятам, че той е един от хората, които може и би трябвало да сподели малко опит, така както го направих аз или nortrant или Ivo94. Но той не - стои и чака да попива наготово, даже и обеща да се запише да следи темата, и също така високомерно каза, че нищо няма да сподели с нас. Иска да вземе без да даде! И после другите му виновни!

Вземи си сложи цайсите бе ТАРИКАТ и виж, че съм писал по-горе!

Горе