Мотивацията е временна, дисциплината е това.
Трябва ти дисциплина, това е нещото, което ще те накара да станеш сутринта и да си свършиш работата.
Абе финансите не всеки път са определящ фактор, що се отнася до мотивация. Примерно проект в някоя ниша, от която меко казано ми се повдига, бих го зарязал, въпреки факта, че може да се изкрънка от него някой леф и то дори не в дългосрочен аспект.Попринцип зависи от човека. Мене примерно освен финансов стимул друг няма когато се отнася до работа. Няма финанси няма и стимул.
Здравейте колеги,
от известно време работя над един проект, но започнах да губя мотивация да го завърша. Въпроса ми е вие как се мотивирате да завършите даден проект или като цяло? Музика, филми с други неща?
Поздрави!
Като цяло мотивацията ти трябва да е свързана с отговори на няколко въпроса, като един от тях трябва да е - ще може ли проекта ми след реализация да просъществува и би ли бил полезен. Може да намериш мотивация в много неща, но най-лесно е когато си в екип, защото всеки един от него може да бъде двигател, да "пръска" оптимизъм и да вижда нещата в перспектива, предавайки ги на останалите.Здравейте колеги,
от известно време работя над един проект, но започнах да губя мотивация да го завърша. Въпроса ми е вие как се мотивирате да завършите даден проект или като цяло? Музика, филми с други неща?
Поздрави!
Като цяло мотивацията ти трябва да е свързана с отговори на няколко въпроса, като един от тях трябва да е - ще може ли проекта ми след реализация да просъществува и би ли бил полезен. Може да намериш мотивация в много неща, но най-лесно е когато си в екип, защото всеки един от него може да бъде двигател, да "пръска" оптимизъм и да вижда нещата в перспектива, предавайки ги на останалите.
Няма лошо и да се гледат филми за случаи като твоя. Да се види как хората с малко са почнали, но поради мотивацията си, упоритостта и дисциплината са стигнали там, за където са се били запътили още в началото. Да, повече имат много невероятни истории, които някак трудно възприемаш, че биха се случили в действителност, но е факт, че са и това е достатъчно силно и показно.
Много ми е помагало една дълга и разтоварваща почивка. Ако си в дупка и смяташ, че всяко едно усилия става все по-трудно и невъзможно, то мисля, че едно разпускане преди пак да се върнеш към проекта също би изиграло важна роля към "връщането ти във високоскоростната лента".
За да ти кажем и с точност какво е "лечението" може би ще е добре да разберем защо не си достатъчно мотивиран. В смисъл, дали не виждаш проекта ти успешен, дали имаш някои спънки при завършването му, които ти се изглеждат доста непреодолими, дали си сам и не можеш да се прехвърлиш част от задачите. Но е добре да установиш, защото после ще трябва и да го налагаш...в този ред на мисли, мотивацията ти трябва да е силна не само в началото, но и през целия процес на проекта - от разработването му до лансирането му и дори неговия цялостен житейски път.
Здравейте колеги,
Поздрави!