Как постъпвате в такива ситуации

ReminD

Well-Known Member
Колко често ви се налага да правите оптимизация на кл.думи, които НЕ присъстват в страницата, която оптимизирате, нагледен пример: оптимизирате си няколко думи, но впоследствие намирате long tail и други кл.думи, които решавате, че ще са ви от полза, но не трябва да сменяте нищо по сайта, освен мета данните - h1, density, etc, - изключваме всичко друго освен мета данните.

Та главният въпрос е - как постъпвате - блъскате линкове към сайта с този анкор, или правите сателит ( или статия от гост блогване/артикъл директория), наслоявате го с х1, х2, текст, <strong> keywords</strong> и т.н.. и си оптимизирате него, като линквате главния сайт и идеята е посетителите от тази дума да влизат с редирект от сателита, тоест пишат си фразата, намират ви блога ( примерно) и от там информация свързана с думата и линкчета към главния сайт ( това е добър вариант - снайпериския метод btw - google sniper ако сте чели - за En сайтове бива)

А под въпроса е > често ли блъскате линкове с анкори, които не присъстват в страницата и какви са отзивите ви. В моя случай съм тръгнал да блъскам анкори към en страници (long tail са), с компетишън exact match на лонг тейла около 100 000- до 500 000 максимум.

Айде да ви видим, и без това сео дискусии напоследък НЯМА тук.

От: Как постъпвате в такива ситуации

Моят опит сочи че ако в страницата липсва желаната ключова дума серпа не помръдва колкото и линкове да и наливам.
В такива случаи набутвам в по незабележими места малко кл.думи (когато оптимизирам основната страница може и във футера,)

Не, защото страницата се класира добре по думите си, но искам и по други фрази, например
keyword + germany , keyword + australia , keyword + USA, keyword + NEW YORK,

СТАВА ВЪПРОС ЗА МНООООООГО лонг тейлс, засега съм намерил 60 такива, keyword + страна/регион/град.

а с ноиндекс - хич не го разбрах... май не си ме разбрал какво имах предвид.

Принципно все се намира място, където да вмъкнеш изречение.
Обаче не е ли по-добра идея да си направиш отделна вътрешна страница за дадения long tail? Така ще хванеш и Title и URL ...и вътре вече свобода да пишеш.. :)

Напротив - разбрах те. Добавяйки обаче noindex или забранявайки индексиране чрез robots.txt ти реално казваш на Google да не индексира сайта/страницата и тогава Google класира сайта само на база линкове.
Пример:
http://www.government.bg/robots.txt
[URL="http://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE"]http://www.google.bg/search?q=правителство

[/URL]Както виждаш индексирането е забранено за целия сайт, но въпреки това на база линковете се класира.

Хмз, май си прав в конкретния случай, явно са го променили.
Въпросът бе, че принципно ако бота не индексира съдържанието класира страницата само на база анкори.
Марто 5 месеца стоя на първо място на ипотпал състезанието без да има никакъв контент чрез забрана за индексиране и линкове.

Без да ги имате думите ще е трудно. Използвай идеята за футър или друг начин да ги вмъкнеш.

Хмз, май си прав в конкретния случай, явно са го променили.
Въпросът бе, че принципно ако бота не индексира съдържанието класира страницата само на база анкори.
Марто 5 месеца стоя на първо място на ипотпал състезанието без да има никакъв контент чрез забрана за индексиране и линкове.

Това е много интересно когато даден сайт няма как да му накачиш много съдържание по добре му сложи ноиндекс и бой по канчето

Първоначално идеята беше клокинг, да показвам на хората сайта си, а на роботите друг индекс+ 50-60 кейуорда със стронгове и интерлинкване към индекса, но пречетох някои материали отскорошни, че вече много опасно и ще вляза под мерника на гугльо, ще ми сложи червеното флагче и после шанса да ме надуши с шитови линкове е огромен, а пък моя метод точно с такива линкове трябва да стане, затова се питах дали някой друг анкори страници, дето няма грам думата.

Аз до сега без добро насищане на думата не получавам добри резултати от линкването.

Алъне кажи малко повече за експеримента дето почва от днес

Ми чекни гугъл за анкора дето съм написал, ония олигофрен "strana" нали ми спореше, че линковете от форуми са били безполезни> статията е стара дето я анкоря, беше на 5та страница в гугъл, слетобяд я сложих като подпис тая статия, на първа страница е долу, нишата е слаба, google sniper метод, но не е само google dance, та експеримента е такъв - стара статия, която няма нови линкове> линква се от юзер с 3000 мнения ( при това бг форум на кирилица , думата на en) - и да видим дали няма резултати в серпа, и колко са безполезни подписите, защото ония идиот страна умря да плямпа в оная тема, какво било и как е и как ще е занапред, пък ще видим след седмица, въпреки че аз много добре знам, че статията няма да падне повече в серпа.

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=26357 ето я темата, а тия дето защитават страна, могат само да въздишат и да се учат от индийските мангали дето пишат за сео и кое било с value 0 и кое не.

едит : а още като спорех в темата, съм имал пробиви в серпа с форумни подписи само, с бг думички ( пожароизвестяване и още 2-3 имаше), както и с няколко ен форума и 2-3 много слаби думички, така че това дето съм го писал е проверено, а сега се прави за да разберат тия като страна, че не са прави и не аз чета тъпите уроци и форуми кое как да се прави, а тествам.

Аз останах с впечатление че ги говори тия работи защото му е писнало от спамери дето серат на ред по форумите за да садят линкове.
Иначе във въпросната тема аз също му казах че това е доста ефикасно средство той не беше съгласен
А това дето излиза от линка става ли за нещо или няма смисъл да се регвам

май за "провал" инициативите на Огнян едно време проработиха без да има думата провал в сайта на правителството

Ако нямаш senukex или xrumer - става, но гълта много капчи, нещо като bmd на 40 конекции, гледаш как акаунта ти с капчи се дедукейтва за 2 часа....

edit: тройната коалиция, за твое съжаление? :D

Последно редактирано:

май за "провал" инициативите на Огнян едно време проработиха без да има думата провал в сайта на правителството
Кое от правителствата е бутал

Горе