Как приоритетизирате?

eLast

Active Member
В момента ми се въртят няколко идеи за развитие, но от към време и човешки ресурс съм ограничен и се чудя от къде да я подхвана.

Вие как разрешавате подобни проблеми?

Започвате всичко едновременно да бутате, започвате да речем само 2 проекта успоредно или карате 1 по 1. Доверявате ли се на външни лица, които да ръководят процеса на изграждане на идеята ви?

От: Как приоритетизирате?

Можеш да направиш следното според мен: Да си направиш списък с идеите които имаш. После срещу всяка идея пишеш какви ресурси ще ти отнеме - време/пари/ хора... . След това пишеш колко време предполагаш за нейното реализиране. Класифицирай ги по степен на важност според теб - вярно е, че всички ще са "важни", но тази подредба ще ти помогне да избереш да работиш по конкретна идея. След това пишеш очакваните резултати.
И накрая ти остава да погледнеш списъка и да го прочетеш. Повярвай - представата ни за идеите коренно се променя когато ги видим във форма,а не са само в главата ни. Този списък ще ти помогне да избереш идея и да работиш по нея. Съвет - избери само 1 идея и почни работа по нея. След като я реализираш почни друга. Ако си разпръскваш силите - най-вероятно нищо няма да направиш, ще си разконцентриран.

Може да избереш да работиш и по втори проект, но то да ти е като отмора - след работа по основната идея за да си починеш да "поразцъкаш" за малко друга идея.
Според мен по този начин резултата няма да закъснее.

Започни от тази която ще ти носи най-големи приходи или от тази която е най-лесна и бързо за реализиране, за да ти носи приходи докато работиш по другите ...

Започни от тази която ще ти носи най-големи приходи или от тази която е най-лесна и бързо за реализиране, за да ти носи приходи докато работиш по другите ...
Най-главното.. ;)

Аз работя винаги по няколко проекта.. Дори съм работил по 5-6..
някой ги зарязвам.. някой тръгват.. други изобщо..

Думата е 'приоритизирате'.
А 'някой' в мн. число е 'някои'.

Думата е 'приоритизирате'.
А 'някой' в мн. число е 'някои'.

Благодаря за забележката относно приоритизирането - моя грешка. Радвам се, че писа и по темата : )

Като видях грешките и темата ми стана безинтересна.

Темата е интересна. Приоритети са важни защото за да ти дойде някаква идея за печалба е задължително поне да се опиташ да я приложиш и да видиш някакви дори и недотам достоверни резултати. Нека пазара реши коя идея е най-добра и печеливша.

Съществува един много интересен метод на приоритизиране, който понякога използвам. Разделям задачите (проектите) на три категории:
1. Такива, при които каквото и да направиш няма да постигнеш големи резултати - тях ги поставям на последно място или направо ги зарязвам
2. Такива, при които дори и малко усилия да правиш те си вървят от само себе си - тях ги поставям на второ място
3. Такива, при които ако се намеся сериозно ще има бърз и забележим резултат - тях ги поставям на първо място и се фокусирам върху тях.

Този метод не винаги работи на 100%, но на мен ми върши работа....

Горе