От: Как сайта ми да се индексира по-нагоре в Гоогле?
Не знам защо толкова много го хвалите този mod rewrite. Има толкова алтернативни начини. Аз например добавям допълнителна GET променлива в url-то на всяка страница без главната, която съдържа заглавието на конкретния материал. Иначе до преди 2-3 години с размени на линкове лесно се вдигаше класирането на сайт, но нещо Google е орязал тези възможности и в момента най-бързо се преуспява с прословутите забранени купени линкове.
Ще кажете, че с нормални линкове получени заради качеството на сайта ви също може да успеете. Да, ама не. Обикновенно линкове до вашия сайт или са в скрити теми (т.е. неидексируеми за Google) или са с nofollow атрибут.
Ето няколко съвета (стандартни):
Почни submit по директории. Може да почнеш с
тази листа. Листата има два недостатъка:
1. Предвидена е за сайове на английски
2. Някои от линковете не бачкат
Българските директории са сравнително малко. Ето
тук можеш да намериш български директории, а и не само.
Тематиката, с която си се захванал, няма много потенциална аудитория в България (а сайтът ти е български). Да, това аниме е популярно, но предимно в чужбина. В България наскоро навлиза заради ми*ерните Jetix, които пробутват боклучавата си версия и обикновенно който се занимава с Naruto болшинството го свързва точно с Jetix-кия боклук.
Друг недостатък е огромната конкуренция в тази посока, дори в България, част от която съм и аз. Не мисля, че имаш шансове, но всяка нова конкуренция е интересно явление, така че ти пожелавам успех.
П.П.:
Ако искаш по добро класиране като за начало трябва да поправиш следните неща:
1. На картинките си добавяй width, height и alt атрибути
2. Оптимизирай заглавието така че в него да се съдържат думи и фрази съдържащи се в текста на конкретната страница. Тук оптимизацията ти е много лоша в момента. Малко по-добре си по отношение на description-а, но проблемите там са сходни.