Как се конвертират гео.дължина и ширина в координати за GPS и как се взимат от GMaps?

tanipo

Well-Known Member
Взех си лелеяната навигация, с доста дървена тъч навигация според мен ( или аз не правя нещо като хората но плъзгането по екрана на картата е страшно смотано ). Обаче в мен възникнаха 2 въпроса. Не винаги имам адрес и трябват координати.

1. Как да взема координати от Gmaps? Ако няма начин, може да се ползва getlatlon.com в комбинация в GMaps и пак ще вземеш ширина и дължина.

2. НО, те са в някакъв формат, който не е за GPS-a. Та как се преобразуват. Не е като да не търсих из нета за инфо...

От: Как се конвертират гео.дължина и ширина в координати за GPS и как се взимат от GM

Отиваш на мястото, което то трябва-> десен бутон -> какво има тук. И виждаш координатите.

От: Как се конвертират гео.дължина и ширина в координати за GPS и как се взимат от GM

Оправих се, просто отбелязваш локации от до Get Directions и после с десен клик върху едната локация Where is this и ти вади ширина и дължина, които копираш в сърч бокса на Г. и ти вади формата за GPS.

Горе