Как се отчитат беклинковете?

Fozzy

Well-Known Member
Имам нов сайт. От около месец му правя "линкбилдинг" (в кавички, защото и аз още не знам какво правя). Има линк в над 2000 сайта, като включите - сателитки, артикъл директории, блог коментари, прес релийзи и т.н. Всичките тези места са ми дали реален do-follow линк. Всичките са индексирани от Гугъл, но в инструментите, които ползвам за ранкинг информация и в уебмастър туулс ми отчита 0 линка. Та въпроса ми е кое и как Гугъл определя за беклинк?

От: От: Как се отчитат беклинковете?

Ще ти излязат в GWT спокойно.
Да бе, ще излязат друг път. Половината ако излязат там, пак добре. На мен GWT ми показва към 20-30% от линковете.

От: Как се отчитат беклинковете?

Добре де, щом GWT не показва точно беклинковете, къде можем да ги проверим, seo spyglass беше адски добре ама 100$, нещо free ?

Добре де, щом GWT не показва точно беклинковете, къде можем да ги проверим, seo spyglass беше адски добре ама 100$, нещо free ?

Трафик Травис, не е фрии но не е кой знае колко скъпо, иначе на СЕОМОз плугин-а за мозила... примерно :)

ahrefs.com - това е най-доброто, след като спряха YSE. Безплатния акаунт дава добра информация
seobook toolbar - също е добро - показва линковете според мажестиксео и сеомоз експлоръра

На мен ahrefs.com ми показва значително по малки резултати от GWT :(

За мен не е важно колко линка ми отчита някой софтуер, мен ме интересува Гугъл. Питам какво точно е беклинк? Сега ако сложа един линк в подписа ми, при моите 1700+ мнения, ако Гугъл ми индексира наново 100 от тях => трябва да имам 100 беклинка. Гугльо, обаче, би отчел 0. Сега както казах при над 2000 линка, от които има и в сателитни уеб сайтове, той все още си отчита 0, при условие, че минаха 2 седмици и горница, а позициите ми (да чукна на дърво) много се подобряват.

ahrefs.com - това е най-доброто, след като спряха YSE. Безплатния акаунт дава добра информация
seobook toolbar - също е добро - показва линковете според мажестиксео и сеомоз експлоръра

ahrefs.com е наистина много добро. Мерси :)

LinkDiagnosis също върши работа, генерира готини репортове.
Ahrefs също ме радва, но тепърва ще го тествам, не го знаех.

2 седмици са малко за GWT да отчете всичките линкове.
А пък ако прецени че не заслужават - няма да ги отчете изобщо, или ще отчете тези, дето най-малко ги очакваш.
Аз само едно не мога да рзбера - позициите ли са ти важни или цифричките в GWT-то?
Реално погледнато, количеството беклинкове, индексирани страници, ПР и възраст на домейна са все едно да си мериш мегапикселите на телефона - качеството на снимките почтине се променя.

2 седмици са малко за GWT да отчете всичките линкове.
А пък ако прецени че не заслужават - няма да ги отчете изобщо, или ще отчете тези, дето най-малко ги очакваш.
Аз само едно не мога да рзбера - позициите ли са ти важни или цифричките в GWT-то?
Реално погледнато, количеството беклинкове, индексирани страници, ПР и възраст на домейна са все едно да си мериш мегапикселите на телефона - качеството на снимките почтине се променя.
Да но пък нали знаеш и от какво значение са тези беклинкове.
Друго си е да погледнеш в GWT-а колко линка имаш и от колко отделни сайта.Тази информация винаги върши работа :)

Тази информация винаги върши работа
Каква?
Аз да ти кажа честно спрях да ги гледам преди години - защото си ги подрежда по някакъв собствен ред и не показва от коя страница имаш линк, а само от кой домейн. А и показва едни и същи вече няколко години.
Бе аз да кажа - гони си позициите, а линковете не ги мисли.

Хубаво си е да си видиш беклинковете, някак си чувстваш удовлетворение от цялата тази работа по линк билдинг. Но пък ако излизаш на добри места в Г, кво ти пука, монетизирай си трафика ;)

Иначе и аз давам едно рамо за linkdiagnosis, също и MajesticSeo, ако ти се плаща.

На мен най-вече ми трябват за анализ на конкуренцията, където имат линкове те, гледам да имам и аз, грубо, ама щом са над мен, значи тези линкове вършат работа, разбира се има и много други фактори де.

На мен най-вече ми трябват за анализ на конкуренцията, където имат линкове те, гледам да имам и аз, грубо, ама щом са над мен, значи тези линкове вършат работа, разбира се има и много други фактори де.

Като се замисля, и аз главно затова ги ползвам. Но така или иначе всеки път стигам до еднакви изводи - смотан сайт,с ненормално много беклинкове, или свестни сайтове с по-малко от очакваните линкове. Общо взето рядко виждам сайтове в топ 10, излизащи от тези категории. За бърза ориентация в нишата обаче става, но пак с резерви, и не без оглед на други ранкинг фактори.

Горе