Как се прави правилно смяна на домейн ?

BurnX

Well-Known Member
Имам нов сайт , на 2 месеца с нов домейн.Обаче тъй като е екзакт матч за ключовата дума искам да го сменя с 3 годишен домейн , който имам с пр4 и няма ключовата дума в себе.Има ли проблем , че новия сайт е на английски а домейна с пр 4 е ползван за бг сайт ? И как точно да направя смяната за да прехвърля оторитито на стария домейн към новия ?
Поздрави!

От: Как се прави правилно смяна на домейн ?

Местиш всичко в директорията на новия домейн и слагаш редирект 301 в директорията на стария. Ако новия домейн е на същия хостинг няма да местиш и БД. Останалото зависи на каква система си.

Има ли проблем , че новия сайт е на английски а домейна с пр 4 е ползван за бг сайт ?

няма проблем
очакваме д акажеш след известно време какъв е резултата :)

.htaccess

PHP:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^stardomein.net$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.stardomein.net$
RewriteRule (.*)$ http://novdomein.com/$1 [R=301,L]

СЛед като се разчетох из нетя за тоя редирект си мисля , че аз не искам точно това .
От изчетенето става ясно че имам стар домейн и искам да му сменя домейна без да се изгубят линковете , все едно като се цъкне стардомейн/статия1 да отведе човека в новдомейн/статия1
В моя случай всички статии от блогър домейна ще се изгубят това е ясно , обаче искам да се възползвам от тежеста на самия домейн , че е олд , че има мн линкове към него.При този случай само с този редирект в .htaccess ще се получи ли това което искам ?Предварително се извинявам за невежеството :)

СЛед като се разчетох из нетя за тоя редирект си мисля , че аз не искам точно това .
От изчетенето става ясно че имам стар домейн и искам да му сменя домейна без да се изгубят линковете , все едно като се цъкне стардомейн/статия1 да отведе човека в новдомейн/статия1
В моя случай всички статии от блогър домейна ще се изгубят това е ясно , обаче искам да се възползвам от тежеста на самия домейн , че е олд , че има мн линкове към него.При този случай само с този редирект в .htaccess ще се получи ли това което искам ?Предварително се извинявам за невежеството :)

Целия линк джус се прелива на домейна към който е редиректнат тръстед домейна. Позициите в СЕРП също.

За да не правя нова тема искам само да питам ставали редирект от домейн към поддомейн или от домейн към "domain.com/статия" да кажем?

За да не правя нова тема искам само да питам ставали редирект от домейн към поддомейн или от домейн към "domain.com/статия" да кажем?

Всичко става, друг е въпроса защо ще искаш да редиректваш домейн към под домейн.

Веднага ли става това редиректване 301 или се чака малко , защото добавих това в .htacces файла но никакъв ефект зарежда си същия сайт.

Трябва веднага да стане, като цъкниш на стария трябва да ти отвори новия домейн

Веднага ли става това редиректване 301 или се чака малко , защото добавих това в .htacces файла но никакъв ефект зарежда си същия сайт.

Ако питаш за гугъл, е според зависи от много неща, ако много често ти се обхожда сайта ще стане бързо ако ли не ще стане бавно.

Горе