Категории>Имена на файлове в адреса? Кирилица или Латиница?

toretic

Member
Здравейте, в момента си подобрявам cms-a на един мой български сайт и ще му правя категориите и файловете да излизат на български, но се чудя дали да го направя да излиза на латиница или на кирилица. т.е.
example.com/категория/име-на-файл
или
example.com/kategoria/ime-na-fail

някак си клоня към второто? Има ли значение при индексиране?

От: Категории>Имена на файлове в адреса? Кирилица или Латиница?

Да ти кажа честно и аз сега пускам два каталога на български и съм с CMS и също бях изправен пред тази дилема. Бяха ми на латиница, направих ги на кирилица, не ми хареса как стават с %%% като се копират, а няма читав плъгин да го оправи това и за това се върнах пак на латиницата.

Колкото до оптимизацията, мисля че на Г. не му пука особено стига в урл-тата да има ключова дума, пък дали е на кирилица или на латиница според мен и двете се ранкват еднакво... (лично мнение)

Всъщност му пука за транслитерацията, по-добре е да е на кирилица, отколкото на латиница, а това че адресите излизали %%%%%% не е проблем, нали има линкове и анкор навсякъде, няма да се обърка никой.

Всъщност му пука за транслитерацията, по-добре е да е на кирилица, отколкото на латиница, а това че адресите излизали %%%%%% не е проблем, нали има линкове и анкор навсякъде, няма да се обърка никой.

Нали трябва да оптимизираме сайтовете си не само за Г., но и за потребителите...

Задължително на кирилица. Гугъл не разпознава 60% от българските думи, когато са на латиница в урлто.
Пример: козирки не се подчертава в урл-то kozirki.com

И аз сам за кирилицата, но и на латиница ще имаш голям успех, ако е добре направено.

Горе