Категории и страници - как да ги съчетаем?

tabakoff

New Member
Здравейте! Не знам дали ясно съм формулирал въпроса си, но тук ще уточня.

Направих няколко страници на блога си, като от widgets сложих и менюта със страниците. тъй като имам и различни категории ми дойде на ум да направя следното - страниците да не са статични, а автоматично да взимат информация (примерно линк и картинка) от категориите. Например страница спорт - като влезнете в нея да излизат 10-те последни поста и прилежащите им картинки. Някой може ли да даде едно рамо как да го постигна :)

ПП - за справка - сайта ми tabakoff.eu, измайсторените менюта са горе, в хийдъра.

ПП2 - може да е само линк, без прилежащата му картинка.

За отзовалите ще има почерпка- бирена емоутиконка :D
 
От: Категории и страници - как да ги съчетаем?

За да се случи това, не е ли по-лесно Спорт да е категория също? Сещам се за подредба като постове във съответната страница, ръчно. ако съм разбрал правилно, това може да ти е от полза: http://wordpress.org/support/topic/pages-into-categories

П.П: Здравей и добре дошъл. Радвам се, че си с нас и ти пожелавам приятен престой тук с нас. :)
 
От: Категории и страници - как да ги съчетаем?

Благодаря за бързия отговор и добре заварил!

Значи това с категориите не е вариант, защото само страници и подстраници се показват в менюто горе, а държа да го има това меню. затова просто на самата страница трябва да я има категорията, така че автоматично да се публикуват постовете от съответната категория.

Не знам дали има друго решиние, но май въпроса не се решава с линкчето, което си ми пратил. Обаче така като го обяснявам ми се струва доста просто, сигурно си има някой лесен трик :)
 
От: Категории и страници - как да ги съчетаем?

Менюто може да си го наредиш както искаш. Както се вика, може да сложиш както категории, така и страници. Освен, както ти казах да създадеш такива категории, които да зареждат постовете. Имаш ли още малко инфо какво точно целиш. Може да има решение. Единственото, което малко ме притеснява е, че си в заварено положение. Демек ще трябва да се преправят.
 
От: Категории и страници - как да ги съчетаем?

оказа се, че едно просто плъгинче ми свърши чудесна работа - Page Links To

задавам подстраницата да води към страницата на някоя категория и толкоз. Благодаря за отзоваването! :)
 

Горе