Кибертероризма и нарастващото му влияение в глобален мащаб!

RealMoney

Well-Known Member
В днешния свят, ние сме все по-свързани с комуникационните и информационните технологии от когато и да било. Телекомуникационните системи и компютрите имат глобален обхват, предавайки глас и данни през транснационални граници. Тези системи за поддържат икономическата инфраструктура, като например енергийната и транспортна индустрии, както и всички видове търговски и правителствени услуги. Тази глобална информационна инфраструктура е основата за текущата интеграция на икономики, култури и общества, което се случва по целия свят. Тя позволява свободното движение на мисли, идеи и променящи живота събития, които се използват в насаждане на по-голямо чувство на свобода и отворени демократични процеси на хората по целия свят. Все пак, технологията, и по-специално глобалната информационна инфраструктура, също могат да бъдат използвани със зли цели от престъпници и терористи. Киберпрестъпленията и кибертероризмът приковават все по-често вниманието на хората поради всеобхватността на тяхната дейност, пораженията, които могат да причинят и престъпленията, които могат да извършат.
Цялата статия може да прочетете тук.

Как ще оцените влиянието на кибертероризма по света и в каква насока ще се развива той в бъдеще?

Били ли сте потърпевши от киберпрестъпления или кибертероризъм?

Какви Мерки за противодействие бихте предложили?
 
От: Кибертероризма и нарастващото му влияение в глобален мащаб!

Коле ти за кой работиш и за какво се бориш ?

Няма нужда да ми отговаряш прати много по-здрави на Драшков и Сертов
 
От: Кибертероризма и нарастващото му влияение в глобален мащаб!

Да не си в сесия нещо?
Дипломна работа може би? :)
 
От: Кибертероризма и нарастващото му влияение в глобален мащаб!

Предимно правителствата вършат нещо като кибертероризъм. Тоест това, което вършат е същото, само че не може да се нарече тероризъм, защото по дефиниция държавата не може да извършва тероризъм (така пише в тълковния речник).

Понятието държавен терор/ държавен тероризъм обозначава налагането на страх у гражданите пред монопола на властта за стимулиране на покорство пред закона и държавно организирани актове на насилие, които нямат законово основание.

Това е от Уикипедия и е абсурдно. Държавите налагат страх у гражданите напълно законно (в съответствие със същите закони, които тези държави са наложили).

Мисля, че понятието тероризъм трябва да се предефинира за да може да наричаме държавен тероризъм определени политики на държавите, целящи налагането на страх у гражданите от държавата.

В този смисъл държавен тероризъм са законите против порнографията в Интернет, ACTA, SOPA, PIPA, законите за "авторски" права (в същност тези закони са предимно за издателските права, а не за авторските), законите против наркотиците и изобщо всички закони, които създават излишни бюрократични пречки пред правенето на бизнес.
 
От: Кибертероризма и нарастващото му влияение в глобален мащаб!

Хепи няма какво да се учудваш

Тероризма в Задунайска губерния е държавна политика и няма как да е иначе при условие че повече от 68 години се управлява от ТЕРОРИСТИ дошли на власт с Атентати, Преврат и Руски окупационни танкове.

Всеки студент по национална сигурност или сродните му дисциплини ще ти каже че с Терористи не се преговаря а се действа само и единствено със средства на Терор.

PS

Това последното се отнася за Славяно-Мангалите които продължават да работят, плащат данъци и гласуват вярвайки че ще свалят комунистите от власт чрез избори
 

Горе