Класиране и запазване на позиция без обновяване на сайта

hatre

Active Member
Здравейте на всички. Нов съм в сео-то и на всякъде чета за това уникално съдържание и честото обновяване на сайта, за това имам няколко въпроса, които изключват обновяването на сайта с информация
За да се класира сайта трябват линкове. Мога да взема линковете от директории (повечето директории са загубени и не ми се говори за директории), сайтове за статии, линкове от сателити, блогове от които се коментира. До тук е добре, но

1. колко сателита трябва да се направят, някои казват 20-30 други 2-3, но да са добре направени както основния сайт. От тези сателити ще има ли голяма полза и рентабилност, защото ще отнеме много време за тяхното изграждане, а после трябва ли да се обновява в тях информацията (поне на месеца1 път да се вкарва нещо ново)
  2. има ли смисъл от фолол линкове на коментари в блогове на различна тематика
  3. с но-фолол линковете ГГ не обхожда сайта, казват че са въведени за да се намали спама, но той даже се бил увеличил, имат ли seo стойност само като линкове като изклщчим трябфика който може да ни дават.
  4. сайтовете за статии предполагам имат най-голяма тежест, там горе долу колко думи трябва да е статията, аз смиля че половина страница на word е добре
  5. правенето на нова страница в сайта ни еквивалнтно ли е на линк към сайта ни т.е. вместо да слагам някакви неща в сайта си да слагам само линкове към него. Също така ако съм писал в някакъв много посещаван блог или форум, с различна тематика от сайта този линк ще има ли голяма стойност
  6. как се прави номера сайта без да се обновява да си запазва позицията, като има конкурентни сайтове които се обновяват. Това може ли да стане с линкове от мноог посещавани сайтове, с различна тематика
Идеята ми е как без да се обновява сайта,без да се слагат линкове към него,без да е на 100 години :mrgreen:, без да се дават пари :mrgreen: да държи своята челна позиция. Или поне от всяко нещо по малко.

От: Класиране и запазване на позиция без обновяване на сайта

2. определено има смисъл от коментари в блогове - наскоро написах 10 коментара за сайт който не беше още индексиран, и на другия ден беше на втора страница. Вярно, нишата не много конкурентна, но става за нови и по-малко конкурентни ниши.

Това колко време ще се задържиш на една позиция зависи пак от това колко е голяма конкуренцията ... акое голяма може някой друг сайт да те измести, ако нишата е малка и имаш изградени връзки, може да си стойш много време на едномясто.

п.п. кажи какъв ти е сайтът.

между другото за първи път виждам такова първо мнение!
Поздравление!

Ето ти и една идея. Купи си платени статии в различни колеги на форума. Аз примерно съм публикувал и безплатно с един изходящ линк, когато статиите са добре написани, а не просто да убиеш номера. Така ще набереш много линкове от различни сайтове с различен ПР. Може да търсиш и сайтове или блогове близки до твоята ниша.

Защо би се съгласил някой да публикува твоя статия безплатно:
Ново съдържание по тема близка на неговия блог или сайт;
Статия с 400 думи, за която ще му струва по принцип 5-6лв;
Ще помогне (все пак и личната мотивация и чувството, че помагаш на колега дори с един линк, е хубаво всеки помага с каквото може);

благодаря ви много, сатът е technika.bg , но при него сео-то му е зле, защото преди като съм вкарвал продукти съм копитал 1:1, а като правих регистрации в директории писах абсолщтно едно и също и смисъл няма никакъв разбира се. А сега експериментурам в климатици-онлайн.blogspot.com но нямам много време, само като се пребера от работам заелязах че като вкарвам само на уникално съдържание и пиша думата климатици често (3.5 - 4.5%) зашочна да отива нагоре, но вече събрах мнения които сочат че при правене на статии и рег в добри директории (те са около 20 според мен) работата ще стане и без обновяване на сайта. За сателитие разбрах че трябва да са най-много 3 -4 , но и от тях нма голям смисъл, защото ефекта им ще дойде след много време и трябва за тях също време, уж този сайт климатици онлайн го готвих за сателит, само дето има хубави статии но не са добре обработени смисъла им се губи, заради бързането ми и честото климатици-климатици. Аз все ще измизля някакви хубави статии просто исках да питам дали с тях става работата, защото си мислех че в сайтове в които админите преглеждат статиите дали са уникални и добри ще бъди ефекта най-пълноценен. Благодаря много имам записани някакви 200 сайта за статии и 100 директори значи има работа за напред :)

Здравей,

За да издигнеш един сайт, ще ти трябват поредици от баклинкове.
Най-добрите баклинкове, се получават от Linkwheel схемите :)
Събмити/блог коментари/Сателити и т.н..

Хубаво е да слагаш и no-follow Линкове. Те пак помагат за серпа, верно малко е, но е от "сърце", тоест Google, разбира, че сайта не се спами само с "do-follow" линкове.
Верно, че no-follow Не помага за PR, но все пак е добре да има и такива :)
(Препоръчвам ти svejo.net)

Сателтки може да си правиш. Направи си примерно 4. Направи ги така, че да линкват сайта с 1 анкор линк, и 2 линка в които да линкват други сателитни уеб сайтове. (тоест да се линкват помежду си, и в същото време да линкват главния сайт)

Прави събмити на сайта в социални мрежи. Събмитвай главния сайт, също така събмитвай и вътрешните страници.

Може да пишеш ИСТИНСКИ блог коментари, те също помгат добре :)

Но като цяло от това, което съм забелязъл според мойте сайтове е, че когато сложа нова "статия" или ново свежо съдържание в сайта(тоест статия), и трафика се побърква. Тоест има ОГРОМЕН ефект.. Най-големия ефект идва от новото УНИКАЛНО съдържание на сайта. (Това го казвам от личен опит)
Когато пусна нова статия(в моя случай игра, защото имам сайт за игри), и до 1 ден максимум се индексирва. С малко събмити по социални мрежи, дори хващам позиции.. :)
Затова новото съдръжание му е майката :)(Мое лично мнение)

Поздрави,
Симеон

Симеоне Благодаря много все едно ми прочети мислите за no-follow линковете и писането в блогове. Аз даже си мисля че като се пише в директории или в сайтове за статии ще е добре нарочно да го няма името на сайта, за да не си помисли ГГ че сами си ги пишем. За сателитите знам кръговата схема. А за социалките имам пак един въпрос – то нали трябва да си намеря някакво приятели, без да има приятели със сигурност ще е малка тежестта нали е така. Там вече ще се чудя как да процедирам, защото моите приятели са скарани с комповете но мисля че все ще не намерят 15 годишни лапита :D. А да сне запознати със сайтове като kolko.bg изгодно, шопмания и други такива- мисля че те ще оказват отрицателно влияние защото те направо импорторат от feed-a ни 1:1 и би следвало да има случаи при които ГГ вижда нешщата първо при тях а после при нас, така може да си помисли че копираме, въпреки че в последно време тези сайтове все по-малко се появяват може пандата да им е разказала играта :D. И нали като слагам линкове към сайта, е най-добре да ги поставям към категориите, т.е. линк Бойлер да линква към категорията на Бойлери.

Горе