Клауд услуга как влияе върху позиционирането на сайта

azsum

Active Member
Здравейте коелги, имам следния казус

искам да миня няколко сайта през клауд секюрити услуга (CDN), така се скрива и локацията на сървара

това което ме интересува е как влияе на класирането на сайта в резултатите на чичо Г., сайтовете са ми класирани, ако пусна през тази услуга ще повлияе ли

искам да питам някой който се сблъсквал с такъв случей или има опит да даде съвет, да сподели

От: Клауд услуга как влияе върху позиционирането на сайта

CDN мисля че ознчава нещо съвесем друго. Аз го използвам за един мой български сайт и да ти кажа честно не виждам голям смисъл. Според мен има смисъл в за сайтове, които да речем са ти в БГ пък имаш много посетители от Америка. По този начин съдържанието ще се доставя на американците от някой сървър в Америка. Но пак ти казвам мисля че това не е секюрити услуга, а услуга за доставяне на съдържание.

Здравейте коелги, имам следния казус

искам да миня няколко сайта през клауд секюрити услуга (CDN), така се скрива и локацията на сървара

това което ме интересува е как влияе на класирането на сайта в резултатите на чичо Г., сайтовете са ми класирани, ако пусна през тази услуга ще повлияе ли

искам да питам някой който се сблъсквал с такъв случей или има опит да даде съвет, да сподели

какво искаш да ползваш и къде е сървъра ще ти кажа как е най бързо иначе доста големи ползва клаудфлер за фронт

но трябва да си сложиш мейл ъсрвъра на отделна машина и да релеиваш през него за да не се разкрива ипто на сървъра от мейлите ако сайтовете пращат

какво искаш да ползваш и къде е сървъра ще ти кажа как е най бързо иначе доста големи ползва клаудфлер за фронт

но трябва да си сложиш мейл сървъра на отделна машина и да релеиваш през него за да не се разкрива ипто на сървъра от мейлите ако сайтовете пращат

няма да слагам емайл сървър на този сървар, това което ме интересува е дали ще повлияе на резултати класирането на самите сайтове :)

Ами предприемач беше зад клаудфлеър от 8 месеца не съм го видял да падне надолу и пак е зад него

питам те къде си и какво ще ползваш точно понеже да си знаеш че ако вярваш че от България е по бързо отколкото от европа (аз и от двете места си удрям лимита на интернет доставчика и си разсъждъвам за европа като за сащ всичко е мили секунди и не го вярвам - а от софия до мюнхен са 9 хопа колкото от софия до варна на моя доставчик)

защото ще прави една разходка сигнала най близкия датацентър на клаудфлеър в унгария и после пак до бг - но си говорим за милисекунди 10-20 - човек мига за 200 (по спомен)

относно клаисрането ако включиш рокет лоудър ще вдигнеш точки на page speed test - до 20 точки съм виждал да вдига но прави конфликти с бякой джава скриптове персонално е за сайта ти

някой цдни нямат такива оптимизации

за мейл сървъра
https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170166-General-website-security-guidelines

като хвана да ползвам дадена технология в моята област хващам и им прочитам всичко отнема няколко дни но така се прави про :)

Не съм чел горните коментари, но CDN е content delivery network - файловата система на сайта се клонира на няколко места по света и за потребителя се зарежда най-близката локация. CDN няма отношение към класирането на уебсайта.

coolice
питам те къде си и какво ще ползваш точно понеже да си знаеш че ако вярваш че от България е по бързо отколкото от европа (аз и от двете места си удрям лимита на интернет доставчика и си разсъждъвам за европа като за сащ всичко е мили секунди и не го вярвам - а от софия до мюнхен са 9 хопа колкото от софия до варна на моя доставчик)
не е за България, имам няколко сайта в различни европейски страни, Румъния, Гърция, Испания и още няколко( на съответните езици), който са на VPS-си искам да ги обединя на един dedicated server и да минат през клаудфлеър и да не се занимавам с vps сите, във всяка страна съм взел сървър заради локалното класиране съобразено според гугъл

и затова не знам как ще повлияе на сео -то

ами на мен не ми виляе, а предриемач винаги е бил хостван в чужбина и си се ранквал добре можеби като добра идея в уебмастър тулс да зададеш конкретна държава

(но това се води само препоръчително за Г - те самите твърдят в едно видео че въпреки че за даден сайт с мултиезични версии имат зададена страна за всяка това не значи че ще ранкнат дадената версия с предимство може да решат че основната по ревелантна )

в другия форум един колега при нас е с друг ник съобщи... че беше питал в уебмастър тулса за клаудфлеър бяха му отговорили горе долу че ще си адпатират политиката на индексирания с него... (в свободен текст по спомен препредавам)

ясно, мерси за изчерпателните отговори, това ми трябваше да се посъветвам с някой, щом казваш че предприемач е на клаудфлер и няма проблем с класирането
и аз имам и други сайтове на клаудфлер и нямам проблеми също, но сайтовете са за world wide

Горе