Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Blinky

Owner
Mark-Zuckerberg.jpg

Създателя на Facebook има няколко компании, на които истински се възхищава. Като по чудо Microsoft не е една от тях нищо, че са в силно партньорство със социалната мрежа. Въпросните компании са: Google, като техни конкуренти със социалната си мрежа Google +, Amazon и Apple.

За Amazon споделя в интервю за The Wall Street Journal, че била невероятна компания, фокусирана в дългосрочен план. Като допълва, че изпълнителния и директор Джеф Безос от години е смятан за побъркан, а реално не е чак така.

За Apple се изказва също така добре, като те били наблягнали на качеството на продуктите си, с което се отличили толкова много сред конкуренцията си. В същият ред на мисли и попада Google. Голямата загатка оначе е защо Microsoft не попада в листата с компаниите, на които се възхищава Закърбърг. Все пак най-големите акционери във Facebook са именно Microsoft.

Страно ми е на мен, но за другите компании съм за. Без Amazon може би. :)
 
От: Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Защо без Амазон.
Те се доказаха като най-добрите търговци. На запад масово пазаруват от Амазон.
 
От: Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Не е задължително да харесваш партньорите си :)
 
От: Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Пропуснал е да спомене ЦРУ :lol:
 
От: Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Така е, но ако трябва да включвам добър търговец, предпочимат ebay. :)

На запад много даже пазаруват от там, аз си купувам каквото ми харесва от amazon.co.uk даже, но не им се възхищавам като компания, не зма защо. Може пък да не съм много прав в случая. Лично мнение си.
 
От: Кои компании харесва Марк Зукърбърг.

Amazon е много по-опростен за обикновения потребител, за когото онлайн пазаруването не е ежедневие. Нямаш нужда от PayPal account, влизаш, вкарваш номера на кредитната карта и забравяш, че си пазарувал.
Набраха много клиенти с вкарването на Kindle като начина, по който разработват стратегията си е дългосрочен. Разчитат на купуване на книги през Kindle. Нещо подобно на Apple с техните платени апликации. Даже в момента продават Kindle Fire на загуба. Явно искат да популяризират сайта и разчитат на продажбите на книги онлайн. Дългосрочна им е перспективата, предполагам затова Цукерчо им се кефи:) Определено и аз съм им фен
 

Горе