Кой домейн да избера?

hking

Member
Здравейте, нов съм във форума и моля да ме извините ако мястото на темата не е тук!

Купих от познат уеб сайт, но той задържа домейна си, т.к има друга идея за него.

Искам да ви попитам, домейн от кое ниво( мисля,че така се казва) да избера. Мисълта ми е че името, което търся е свободно само с .org и .eu. Т.к не съм добре запознат, реших да попитам тук и ако може някой да обясни каква е разликата (по-добре се индексира или).

Благодаря!

Последно редактирано:
От: Кой домейн да избера?

На въпроса ти - домейн от първо ниво ;) Значи нивото най- просто казано е колко точки има преди разширението - com, net, org или ако щеш и .католик(не знам дали вечезапочнаха регистрират такива.) Да но не ти звучи като заяждане, само за информация го казвам. Та по същество. Ти питаш за разширение(област). Ако толкова много държиш на името което си избрал(не го споделяй тук по никакъв повод, че има доста хейтъри) е по-добре .org, но естествено трябва да прецуниш и благозвучието и замисъла на сайта, защото ако е за картинки, например ми звучи леко кофти .org. Все пак е добре да отчетеш дали на някой от другите домейни няма сайт, който е популярен или пък стар, защото бранда ще го изградиш доста трудно така, а и потребителите ще се бъркат. Ако са празни пак не е добре да се инвестира в такъв домейн много, защото ако изградиш име този който държи .bg и .com ще може доста лесно да те удави стига да налее малко време и пари, тъй като българския потребител е гламав и домейни различни от ком и бг не може да запомни.

Та най-добре според мен е да подбереш чисто име и да вземмеш ком-а, а хо-късно и някое от другите, за да не те имитират, но ти си преценяш. Ако държиш на въпросното име то тогава вземай .org, но го съобрази със съдържанието, а ако имаш по-голям бюджет вземи и двата. Никога не е излишно да държиш повечето разширения.

hking - каква е тая мания да болдвате ненужно думите, правейки ги по този начин неузнаваеми? Гледам от коментарите, че даже и колегите са се заблудили. Колеги, той не пита за домейн .org, а пита за домейн .ord!

Благодаря, ви за мнениятя! Сега ще коригирам и грешката.

Поздрави!

Горе