Maverick
Well-Known Member
По повод една лепенка (до колкото знам е забранено и се глобява с 200 лв.) на EVN на входната ни врата в която пише, че щял да ни посети техен служител с цел обновяване на информацията по партиди. Та там пише, че трябва да му представя личната си карта, телефон и e-mail.
До колкото ми е известно ЛК или документ за самоличност има право да ми искат само органите на реда, съдия или служител на охранителна фирма с лиценз който дава такова право. Всеки друг който ми иска ЛК го прави незаконно! Поправете ме, ако греша.
Въпроси:
- На какво основание EVN ще ми иска ЛК? Или други лични данни?
- Кой друг по закон има право да ми иска ЛК?
- Валиден ли е този закон за глоби при лепене на рекламни или други материали на места различни от временни ограждения или специално предвидени за целта места?
До колкото ми е известно ЛК или документ за самоличност има право да ми искат само органите на реда, съдия или служител на охранителна фирма с лиценз който дава такова право. Всеки друг който ми иска ЛК го прави незаконно! Поправете ме, ако греша.
Въпроси:
- На какво основание EVN ще ми иска ЛК? Или други лични данни?
- Кой друг по закон има право да ми иска ЛК?
- Валиден ли е този закон за глоби при лепене на рекламни или други материали на места различни от временни ограждения или специално предвидени за целта места?