Колко време не виждахте форума

Колко време не виждахте форума

• До 15 минути

Votes: 8 27.6%
  • До 30 минути

Votes: 4 13.8%
  • 1 час

Votes: 9 31.0%
  • 6 часа

Votes: 3 10.3%
  • 12 часа

Votes: 0 0.0%
  • 24 часа или повече

Votes: 0 0.0%
  • Не усетих прекъсване

Votes: 5 17.2%

• Общо гласове
    29

coolice

Owner
анкетата се пуска с цел да проследим качеството на прехвърлянето :)

които има желание може да сподели дали е флъшвал днсите или е станало автоматик :)

От: Колко време не виждахте форума

при мен около десетина минути някъде .....значи до 15 минути, автоматик - нищо не съм пипала

цяла вечност :)

Последно редактирано:

Около 15 минути при мен не се виждаше форума

при мен повече от половин час, с флъш

Аз видях съобщението на вбюлетин, че теоретично трябвало да стане за няколко минути, после всичко изчезна, после флъшвах ДНС-и няколко пъти и чак сега изгря. :)
На нов сървър ли го местихте?

И аз ги flush-нах като видях съобщението "Website moved" или нещо такова. Ползвам Google Public DNS, тея 8.8.8.8 и 8.8.4.4, чак сега отврям форума че допреди малко имах друга работа.

не съм и забелязал че не се е виждал :)

Аз се шашнах, дори писах в уебмастъра, ама от паника, дори не съм прочел какво става. Някъде след час си рефрешнах днс-те

При мен беше ~2 часа. Ползвах днсите на провайдъра ми. ipconfig /flushdns върши работа само ако си на броадбанд, т.е. потребител на бТК, мобилните услуги на глобул, мтел, виваком. На края ми писна и смених днсите на гугълските. Утре ще си ги обърна на моите стандартни :)

местихме се на нов сървър днсите на стария бяха насочени към новия като преди това TTL беше намален от 24 часа на 1 минута и изчакахме повече от 24 за да ъпдеитна уж всички днси :)

Намаляването на TTL-а при веднъж създаден кеш, не е точно и сигурно решение. Доста доставчици не зачитат тази функция като съществуваща, включая и бТК до преди година (или две). При тях днс-ите се опресняваха веднъж на 3 месеца и доста хоста пищяха за това, че не могат да си преместят сайтовете без да имат проблеми със загуба на бтк трафика.

тъкмо затова е темата да видим доколко е сработило накрая ще се насочат старите днси към новите ипта тои сървара си слуша за заявки... не предендирам че съм чел много за днс но така трябва би трябвало да прехвърли и доставчиците които са бавни с ъпдеитите

На OpenDns съм, пробвъх да флъшна, ама нещо не ми се получи, а по принцип техните рефрешват до 15 мин или ако си изключиш и включиш нета (поне като си прехвърлям блоговете от един хост на друг, така става трика), ама тоя път нещо не се получи... 1 час го чаках, после си легнах, сега ставам и гледам форума е онлайн.

Горе