Колко посещения ще имам

ivanov0203

New Member
здравейте,
намерих една дума която по данни на google keyword tool има 9 900 търсения месечно

за думата съм избрал - [Точно]
за Конкуренция пише - Нисък

Колко посещения може да очаквам ако съм на първа позиция?
има ли някаква статистика която показва сайта на първа позиция колко % от търсенията поема ?

например тази дума има 9900 месечно - това значи ли че ще имам поне около 250 дневно ?

Благодаря предварително

От: Колко посещения ще имам

Ами смятай 9900 месечно, делено на 30 дни и имай предвид, че първите 3 позиции обират 80% от кликовете.

аз имам такъв домейн с тези търсения :

Average Monthly Searches: 460,000
Average Monthly Exact Search: 27,750

и така понеже е различен от ком нет и тн -това си оказва влияние,не го забравяйте ;)

Весела Коледа !

От: От: Колко посещения ще имам

Ами смятай 9900 месечно, делено на 30 дни и имай предвид, че първите 3 позиции обират 80% от кликовете.

може ли да се каже, че поне 70 % от търсещите тази дума посещават първият сайт ?

аз имам такъв домейн с тези търсения :

Average Monthly Searches: 460,000
Average Monthly Exact Search: 27,750

и така понеже е различен от ком нет и тн -това си оказва влияние,не го забравяйте ;)

Весела Коледа !

колко посещения имаш?
на първа позиция ли си и какво искаш да кажеш с това, че домейна ти не е ком или нет ?
някой като търси в гугъл определено нещо гледа ли домейна ?

Весела коледа и от мен! :)

9900/30 са 330 човека, които търсят думата дневно (приблизително, естествено). От тях 80%, т.е. около 260 ще цъкнат на първите 3 резултат. Да приемем, че 60-70 процента ще цъкнат баш първия, то значи, като минимум 180 посетители дневно можеш да очакваш ако си на първа позиция. Най-вероятно е да са повече. Да не говорим, че ще имаш посетители и по други думи.

Към ком и нет домейните бих добавил и .орг. Те също са ценни и не са за подценяване.

За кликрейта много зависи каква симбиоза е постигната между домейн, тайтъл и описание. Ако са добре измислени може да се обира дори 80%, ако не, може втория и третия да да вземат колкото първия.

Горе